Άνδρος: «Θα βάλω φωτιά», είχε απειλήσει πρόεδρος κοινότητας (vid)

Gazzetta team
Άνδρος: «Θα βάλω φωτιά», είχε απειλήσει πρόεδρος κοινότητας (vid)
Ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο πρόεδρος κοινότητας στην Άνδρο ακούγεται να λέει για φωτιές και πυρκαγιές στο νησί, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροτανταλου, Ανδρέας Τριδήμας, είχε πει ότι θα βάλει φωτιά στο νησί, λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες.

Την ώρα που η φωτιά στην Άνδρο έχει γίνει αιτία για να εκκενωθούν δυο οικισμοί, έρχονται στο φως τα λόγια ενός προέδρου κοινότητας στο νησί, ο οποίος είχε απειλήσει τον περασμένο Μάρτιο με φωτιά εξαιτίας της αντίδρασής του στους δασικούς χάρτες!

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, 80 στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε “θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!» είχε πει ο Ανδρέας Τριδήμας.

«Πρόεδρε, συγνώμη, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως», είπε ο πρόεδρος κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.

«Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. “Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική», επέμεινε ο Ανδρέας Τριδήμας.

«Μη λέμε “θα περιμένουμε φωτιές”. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα», συνέχισε ο πρόεδρος κοινότητας Κορθίου.

«Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!», επέμεινε ο Ανδρέας Τριδήμας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ