Κικίλιας για ιδιώτες γιατρούς: «Δεν μπορώ να φανταστώ συνάδελφό μου να μην θέλει να βοηθήσει»

Gazzetta team
Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε εκτάκτως το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους ιδιώτες γιατρούς.

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου δίνει μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού, βρέθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν καθημερινά οι γιατροί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του για βοήθεια, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Νωρίτερα ο Ιατρικός Σύλλογος μέσω δήλωσης του Γιώργου Πατούλη, είχε κάνει λόγο για απάντηση στην επιστράτευση με συστράτευση.

Μετά την επίσκεψη, ο Βασίλης Κικίλιας, έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη.

Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο. Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ