Αναλυτικά τι προβλέπει το ΦΕΚ για το SMS με κωδικό 6

Gazzetta team
Αναλυτικά τι προβλέπει το ΦΕΚ για το SMS με κωδικό 6
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα (4/3) στις 06:00 έως τις 06:00 της 16ης Μαρτίου τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. Τι ισχύει για το sms με κωδικό 6.

Αλλαγές στην καθημερινότητα φέρνουν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (3/3) και ισχύουν από σήμερα τις 06:00 έως το πρωί στις 6 της 16ης Μαρτίου.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι αυτή των sms. Σε ότι αφορά των κωδικό 6 που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Σε ότι αφορά τον κωδικό 2 για τα ψώνια και τις τράπεζες, πλέον δεν μπορεί κανείς να μετακινηθεί σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του.

Αναλυτικά οι αλλαγές στα sms

Κωδικός 2: Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Κωδικός 6: Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Κωδικός 4: Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ