Υπόθεση Βαλυράκη: Νέα βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν δυο αλιευτικά να βγαίνουν στην θάλασσα (vid)

Gazzetta team
Υπόθεση Βαλυράκη: Νέα βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν δυο αλιευτικά να βγαίνουν στην θάλασσα (vid)
Συνεχείς είναι οι ξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη, με νέα βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα.

Η πρώτη εβδομάδα της μεγάλης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ολοκληρώθηκε και πλέον τα στελέχη του Λιμενικού προχωρούν στις επόμενες κινήσεις τους.

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας αυξάνονται, οι συγκρίσεις των στοιχείων είναι συνεχείς και οι καταθέσεις ψαράδων αλλεπάλληλες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, οι λιμενικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο που αποδεικνύουν ότι ορισμένα από τα σκάφη που δηλώθηκαν ως δεμένα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν ο Σήφης Βαλυράκης ξεκίνησε για ψάρεμα, έλειπαν από το λιμάνι της Ερέτριας.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το που ακριβώς βρίσκονταν τα σκάφη που έλειπαν και φυσικά αν σχετίζονται με το πολύκροτο δυστύχημα.

Για την ώρα όλοι οι ψαράδες, είτε δηλώνουν πως βρίσκονταν στη στεριά, είτε πως ψάρευαν σε άλλο σημείο από εκείνο που βρισκόταν ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου Ερέτριας έχουν υποβάλει αίτημα σε εταιρείες που διαθέτουν δορυφορικά δεδομένα με στόχο να αντλήσουν καθοριστικές για την έρευνα πληροφορίες.

Τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διερεύνησης του περιστατικού, με σαρώσεις τηλεφωνικών κλήσεων, αναλύσεις από τα ημερολόγια των σκαφών και τα πορίσματα από τους δύο πραγματογνώμονες που έχουν ορισθεί από κρατικές υπηρεσίες.

Η έρευνα προχωρά, τα στοιχεία καθημερινά αυξάνονται και όλα δείχνουν πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Συμπληρωματικές καταθέσεις - Δικογραφία για ψευδορκία

Στο μεταξύ συμπληρωματικές καταθέσεις στους λιμενικούς έδωσαν δύο επαγγελματίες ψαράδες καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπιστώθηκαν σε φωτογραφίες και σε ερασιτεχνικό drone. Εναντίον των δύο ψαράδων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών, δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό της υπόθεσης του θανάτου του Σ. Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ψαράδες υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ότι είχε βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος του πίσω στο λιμανάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ