«Μαϊμού» τραπεζικός υπάλληλος άρπαξε από γυναίκα 8.600 ευρώ

Gazzetta team
«Μαϊμού» τραπεζικός υπάλληλος άρπαξε από γυναίκα 8.600 ευρώ
«Μαϊμού» τραπεζικός υπάλληλος κατάφερε να αποσπάσει 8.600 ευρώ από ανυποψίαστη γυναίκα στον Δήμο Βιάννου. «Καμπανάκι» από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για τις τηλεφωνικές απάτες.
Μία ακόμη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους που στοχεύουν στην απόσπαση χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους πολίτες καταγγέλθηκε στην αστυνομία, αυτή την φορά στη Βιάννο του Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας προσποιήθηκε τον υπάλληλο τραπεζικού ιδρύματος, προκειμένου να αποσπάσει από μια ανυποψίαστη γυναίκα το ποσό των 8.600 ευρώ.

Ο άνδρας παρουσίασε ψευδή στοιχεία για να πείσει τη γυναίκα να του καταβάλει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που της υπέδειξε. Μάλιστα, λέγεται ότι της έκανε και τη… διευκόλυνση να πληρώσει το ποσό σε δύο δόσεις!

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης προχώρησαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, οι οποίοι μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός ανήκει σε αλλοδαπό άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αφορμή το συμβάν και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, σε ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που, μέσω τηλεφώνου, άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι υπηρεσιών), ζητούν την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Πηγή: Reader.gr