Πρώην μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας: «Οποιαδήποτε Σοφία και οποιοδήποτε αγόρι να βγουν να μιλήσουν» (vid)

Gazzetta team
Πρώην μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας: «Οποιαδήποτε Σοφία και οποιοδήποτε αγόρι να βγουν να μιλήσουν» (vid)
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρώην μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας πήγε στον εισαγγελέα ώστε να να καταθέσει για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου.

Στον εισαγγελέα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (25/1) ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρώην μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Παπαδημητρίου παραιτήθηκε από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας.

Η παραίτησή του ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για «δυσάρεστο περιστατικό».

Ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε:

«Πρέπει να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που μιλάει απλώς για" δυσάρεστο περιστατικό". Οποιαδήποτε Σοφία, οποιοσδήποτε άνδρας ή αγόρι έχει υποστεί κάτι τέτοιο, πρέπει να βγει να το δηλώσει.

Να λάμψει η αλήθεια γιατί όλος ο ελληνικός αθλητισμός συγκλονίζεται. Πρέπει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να σταθούν δίπλα στον αθλητή και την αθλήτρια. Γιατί ο αθλητής και η αθλήτρια είναι η βάση του αθλητισμού».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Παπαδημητρίου, Ανδρέας Μήτσαινας, τόνισε: «Ήρθαμε να εισφέρουμε κι εμείς όσα γνωρίζουμε σχετικά με το αδίκημα που διερευνά ο εισαγγελέας. Είναι ένα ατιμωτικό αδίκημα, προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μετά την προκαταρκτική θα βρεθούν ένοχοι ή ένοχος και θα υπάρξει μια εξυγίανση στα πλαίσια όλων των αθλημάτων που έχουν να κάνουν με τέτοια ατιμωτικά αδικήματα.

Έχω την αίσθηση ότι ο κύριος Παπαδημητρίου και με την παρουσία του εδώ, υποδηλώνει ότι κάνει ένα νέο ξεκίνημα, στο οποίο ο αθλητισμός θα κινηθεί σε νέα επίπεδα».