Τρεις συλλήψεις σε οίκους ανοχής κατά την διάρκεια ελέγχων

Gazzetta team
Τρεις συλλήψεις σε οίκους ανοχής κατά την διάρκεια ελέγχων
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 530.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 4 επιχειρήσεις.

Ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις αρχές την Παρασκευή, 15/1. Μεταξύ των επιχειρήσεων που διαπιστώθηκε να λειτουργούν παράνομα ήταν τρεις οίκοι ανοχής, στους οποίους μάλιστα υπήρχαν και πελάτες.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή, 15.01.2021 συνολικά 80.162 ελέγχους και κατέγραψαν 1.574 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 530.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 4 επιχειρήσεις.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών περιπτώσεων παραβάσεων που αναφέρονται, συγκαταλέγονται 3 συλλήψεις «προσωρινά υπευθύνων ισάριθμων οίκων ανοχής, επιβολή προστίμου 5.000€ σε καθέναν από τους ιδιοκτήτες, από 3.000€ σε καθεμία από τις προσωρινά υπεύθυνες.» Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δύο πρόστιμα των 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονταν στους χώρους, στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και 5 θαμώνων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για τα τυχερά παίγνια. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ στον ιδιοκτήτη και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στο κατάστημα, ενώ στους θαμώνες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300€ στον καθέναν για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, άσχημη κατάληξη είχε μια συνάθροιση 11 ατόμων σε σπίτι, όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παίγνια. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ στον διοργανωτή και 10 πρόστιμα των 300€ σε καθέναν από τους παρευρισκόμενους για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Συνολικά, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι 24 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Πηγή: Reader.gr