36χρονη στην Ρόδο έμεινε άδικα 4 χρόνια στην φυλακή: Θα της δοθεί αποζημίωση 40.000 ευρώ

Gazzetta team
36χρονη στην Ρόδο έμεινε άδικα 4 χρόνια στην φυλακή: Θα της δοθεί αποζημίωση 40.000 ευρώ
Λόγω μιας δικαστικής πλάνης όπως κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό, μια 36χρονη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερη και θα εισπράξει 40.000 αποζημίωση γιατί παρέμεινε, προφανώς άδικα, στη φυλακή.

Με βάση δημοσίευμα της «Ροδιακής», μία 36χρονη γυναίκα είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 69χρονης γιαγιάς της το Νοέμβριο του 2014, μέσα στο σπίτι της μαζί με τον αδελφό της σαν συνεργό.

Η γυναίκα αυτή πέραν των ισοβίων είχε και κάθειρξη δέκα ετών για ληστεία. Το Νοέμβριο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, Φώτη Ρωμαίου, απαλλάσοντάς την από κάθε κατηγορία. Ωστόσο παρέμεινε όπως ήταν η ποινή του 33χρονου αδελφού της για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και ληστεία.

Μετά τη δικαίωσή της η 36χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποζημιωθεί για αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμεινε «άδικα» στη φυλακή, όπως η ίδια υποστήριξε και στην απολογία της στο Εφετείο. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου της επιδίκασε αποζημίωση περίπου 29 ευρώ ανά ημέρα φυλάκισής της.

«Είμαι αθώα! Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα ποτέ», είπε η ίδια λέγοντας πως η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου, η γιαγιά της, ήταν αυτή που την μεγάλωσε από την ηλικία των 6 μηνών, μέχρι και τα 12 χρόνια της. «Με βοηθούσε οικονομικά, μου πλήρωνε τα έξοδα του σπιτιού, ήταν η μητέρα μου, η βάση μου, το σπίτι μου», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως δεν έχει ιδέα για το φονικό. «Είμαι στα χέρια σας, σήμερα κρίνεται η ζωή μου, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα. Αν ήξερα κάτι, θα σας το είχα πει», τόνισε καταλήγοντας.

Παράλληλα είπε ότι έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς ένα καλοκαίρι, καθώς λογομάχησαν για τη μητέρα της και η 36χρονη της είπε πως δεν δέχεται να ακούει κάτι άσχημο για τη μάνα της .

Είπε επίσης ότι η γιαγιά της δεν ήθελε τον 33χρονο αδελφό της μέσα στο σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ