Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2020 (vid)

Gazzetta team
Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2020 (vid)
Ούτε μία εβδομάδα δεν έμεινε πια για να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι τις υποχρεώσεις τους.

Το 2020 μας αποχαιρετά σιγά σιγά -και καθόλου δεν θα μας λείψει.

Αυτό σημαίνει, ωστόσο, για τους φορολογούμενους πως απομένουν, πλέον, ελάχιστες μέρες, ούτε μία εβδομάδα πια, για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία για τη χρονιά που φεύγει.

Οι φορολογικές εκκρεμότητες είναι αρκετές, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ κ.α. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει δοθεί παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Όλα τα υπόλοιπα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τα πληρώσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου. Οι υποχρεώσεις τους, όμως, δεν σταματούν εκεί...

Ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει πως -όσοι, βέβαια, έχουν τη σχετική υποχρέωση- πρέπει να καταθέσουν ή να στείλουν με email ή με courier στην αρμόδια εφορία τις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που καταβλήθηκαν το 2019, για αναδρομικά που δεν δηλώθηκαν στην ώρα τους, για τη μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που δεν είδαν φέτος παρά τη μείωση τζίρου που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις 100 και 120 δόσεις, έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα, καταβάλλοντας τη δόση Δεκεμβρίου.