Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Gazzetta team
Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Η μεταγωγή του έγινε στο πλαίσιο του νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό μεταφέρθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές πράξεις της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο επονομαζόμενος «Λουκάς» από τον Αύγουστο του 2018 κρατούνταν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, απολαμβάνοντας και τα σχετικά ευεργετήματα του νόμου. Μία απόφαση που είχε ξεσηκώσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, ενώ είχε έρθει σε συνέχεια των 6 αδειών που πήρε όντας κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη «17Ν».

Η μεταγωγή του έγινε στο πλαίσιο του νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με τον οποίο καταργήθηκε το δικαίωμα κράτησης των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας. Στο ίδιο νομοσχέδιο, αλλαγές προβλέπονται και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταγωγής στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που εθεωρείτο κατά καιρούς προνομιακός χώρος έκτισης ποινής.

Σημειώνεται, τέλος, πως στις φυλακές Δομοκού, εκτίουν ποινές και τα καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για λόγους ασφαλείας θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικούς χώρους.

Πηγή: Reader.gr