Δήλωση του Γιάννη Μάγγου για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Θυμάστε την ΕΔΕ για τον θάνατο του Βασίλη;» (pic)

Gazzetta team
Δήλωση του Γιάννη Μάγγου για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Θυμάστε την ΕΔΕ για τον θάνατο του Βασίλη;» (pic)
Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ζητά ενημέρωση από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πορεία της ΕΔΕ για τον θάνατο του γιου του.

Σε τί σημείο βρίσκεται η ΕΔΕ από την Ελληνική Αστυνομία για το τί είχε συμβεί με τον Βασίλη Μάγγο, όταν είχε συλληφθεί και είχε ξυλοκοπηθεί, ζητάει να μάθει ο πατέρας του Γιάννης.

Θυμίζουμε οτι ο 26χρονος είχε βρεθεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, όταν είχε δεχθεί επίθεση από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα όταν αφέθηκε ελεύθερος να έχει 7 σπασμένα πλευρά, τραυματισμένο σηκώτι και τραυματισμένη χολή, χωρίς οι αρχές να δείξουν διάθεση να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός στο διάστημα που ακολούθησε αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή, σπίτι του, με την ιατρική εξέταση να μιλά για οξύ πνευμονικό οίδημα.

Τώρα, 5 μήνες μετά, ο Γιάννης Μάγγος θυμίζει αυτή την ΕΔΕ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κάνει παραλληλισμό με τα όσα έγιναν ανήμερα της 6ης Δεκεμβρίου, στην επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Αναλυτικά η δήλωσή του...

Υπουργέ κύριε Χρυσοχοΐδη

Αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον συμβολισμό με την ανθοδέσμη που «κακοποίησε» ο Ράμπο σας.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, τα λουλούδια αυτά είναι ο Αλέξης, είναι τα παιδιά του κόσμου, είναι τα παιδιά μας, που υπέστησαν ή που υφίστανται καθημερινά την παράλογη βία των κανιβάλων σας.

Στον συγκεκριμένο αστυνομικό σας, προφανώς δεν δόθηκε η ευκαιρία να υπακούσει στις εντολές σας και έτσι αρκέστηκε στο να «ράνει με άνθη»…

Λουλούδια, παιδιά, ανθρώπους, που εσείς ποδοπατείτε κάτω από τη μπότα σας. Και αμέσως μετά διατάσσετε ΕΔΕ…

ΕΔΕ που δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα γίνει και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου. Θυμάστε, κύριε Χρυσοχοΐδη; Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας.

Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως. Είμαστε ανημέρωτοι και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία…

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΓΟΥ Υπουργέ κύριε Χρυσοχοΐδη Αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Μάγγος στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020