24ωρη απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη

Gazzetta team
24ωρη απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ η Αττική την προσεχή Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ. Την Πέμπτη, θυμίζουμε, έχει προκηρυχθεί και 24ώρη γενική πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ.

«Χειρόφρενο» την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, για μετρό, ηλεκτρικό και τραμ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid-19 με έξοδα της εταιρείας. Επίσης, ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η ανακοίνωση των σωματείων στα ΜΜΜ:

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό, συντασσόμαστε με όλα τα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

Να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid- 19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της Εταιρείας.
Να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Την ίδια μέρα, θυμίζουμε, έχει προκηρυχθεί 24ώρη γενική πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ.

24ωρη απεργία, δε, αποφάσισαν και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (αυτό σημαίνει πως θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας), αλλά και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.