Αρνητική απάντηση από τους κλινικάρχες στο τελεσίγραφο για τις κλίνες στη Θεσσαλονίκη (vid)

Gazzetta team
Αρνητική απάντηση από τους κλινικάρχες στο τελεσίγραφο για τις κλίνες στη Θεσσαλονίκη (vid)
Ανοικτό, πλέον, το ενδεχόμενο επίταξης, καθώς η διορία που είχε δώσει το υπουργείο Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για 200 κλίνες έληξε στις 9 το βράδυ της Πέμπτης (19/11).

Αρνητική ήταν η απάντηση των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης στο τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, με το οποίο ζητούσε 200 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, ειδάλλως θα προχωρούσε σε επιτάξεις.

Νωρίτερα, θυμίζουμε, ήρθε στο «φως» το σχετικό έγγραφο του υπουργείου, που έδινε διορία έως και απόψε (19/11), στις 21:00.

Η προθεσμία, λοιπόν, πέρασε, η απάντηση ήταν αρνητική και τώρα μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα κάνει το επόμενο βήμα, το οποίο είναι η επίταξη των κλινικών, καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόριος Σαραφιανός, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι η απάντηση που έδωσαν οι κλινικάρχες στο υπουργείο ήταν αρνητική, καθώς «δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό, διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Τότε θα έχουμε και αστικές και ποινικές ευθύνες».

Και συμπλήρωσε: «Θα είναι εγκληματικό. Κάθε ημέρα οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης παίρνουν περιστατικά non-Covid από τα νοσοκομεία της πόλης».