Αναλυτικά οι περιοχές που θα ισχύει από απόψε η απαγόρευση κυκλοφορίας

Gazzetta team
Αναλυτικά οι περιοχές που θα ισχύει από απόψε η απαγόρευση κυκλοφορίας
Aπό τις 00.30 έως και τις 05.00 το πρωί θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, ενώ γίνεται υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ακόμα και στην κυκλοφορία των πολιτών.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό αποσκοπούν στο να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Σε αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ μέχρι και τις 05.00 το πρωί, εκτός των περιπτώσεων εργαζομένων που πρέπει να μετακινηθούν το διάστημα αυτό και για επείγοντα περιστατικά.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση) και 4 (αυξημένου κινδύνου). Στο μήνυμά του είπε πως δεν είναι στις προθέσεις του το lockdown, ενώ θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Αναφορικά με τα έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30 τη νύχτα αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00».

Που θα ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Αναλυτικά το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο αφορά τις περιοχές:

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ