Το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε: «Έχω αποχωρήσει, είμαι πλέον στη ΝΔ» (vid)

Gazzetta team
Το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε: «Έχω αποχωρήσει, είμαι πλέον στη ΝΔ» (vid)
Ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της πλέον, έχει εγγραφεί «ως μέλος στη Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος».

Την εμπειρία του στους κόλπους της Χρυσής Αυγής από το 2005, όταν εγγράφηκε ως μέλος της, μέχρι και το 2013, όταν και αποχώρησε ιδεολογικά, όπως υποστηρίζει, από τον ναζισμό, περιέγραψε ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής με την εγκληματική οργάνωση πια, που κατέθεσε, μάλιστα, στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της.

Ο κ. Σταύρου, ο οποίος το 2014 έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στους Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο MEGA, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εντάχθηκα στη Χρυσή Αυγή τον Γενάρη του 2005, ως πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Έφυγα την 2α Δεκεμβρίου του 2013, έχοντας αιτηθεί την αποχώρησή μου από 25 Ιουνίου του 2013».

Όταν βρέθηκα στην Αθήνα να εργαστώ ως στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, ήρθα σε επαφή με την ηγεσία του κόμματος. Εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του κ. Ζησιμόπουλου.

Οι έκνομες ενέργειες, μιλάω για επιθέσεις σε μετανάστες, άτομα αντιεξουσιαστικού χώρου, που ως τότε εγώ νόμιζα ότι ήταν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων περιθωριακών στοιχείων του κόμματος, αντιλήφθηκα, όταν είδα οι ενέργειες να κλιμακώνονται και το κόμμα να μην επιβάλει κάποια πειθαρχική ποινή στους ανθρώπους αυτούς, αλλά αντιθέτως να ανεβαίνουν διθυραμβικά σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ότι όλα γίνονται υπό την πλήρη ανοχή, αν όχι υπό την καθοδήγηση».

Και συνεχίζει: «Πήγα στη Χρυσή Αυγή ως συνειδητοποιημένος εθνικοσοσιαλιστής, με συμπάθεια στην προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ και του κράτους που δημιούργησε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, έψαχνα ένα κόμμα να εκφράσει τις ιδέες μου και αυτό το κόμμα βρήκα στη Χρυσή Αυγή».

Σε ερώτηση, δε, για το πώς μπορεί ένας Έλληνας να υποστηρίζει τη ναζιστική Γερμανία, τόνισε ότι θεωρούσε πως «υπάρχει ένας διαχωρισμός της ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού του γερμανικού κράτους επί εθνικοσοσιαλιστικής διακυβέρνησης και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν αυτά που πίστευα τότε» και αποκάλυψε επίσης: «Έχω αποχωρήσει εδώ και έξι χρόνια από αυτόν τον χώρο. Ανήκω στον χώρο της κεντροδεξιάς πλέον, έχω εγγραφεί στη Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος».

Κλείνοντας, λέει: «Από το σχολείο ενέταξα τον εαυτό μου στη δεξιά. Οι νέοι στο στάδιο της εφηβείας, όσοι πολιτικοποιούνται, ριζοσπαστικοποιούνται. Η δικιά μου ριζοσπαστικοποίηση έγινε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ