«Έλεγχοι ποτοαπαγόρευσης»: Η αστυνομία θα ψάχνει στις πλατείες και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι (vid)

Gazzetta team
«Έλεγχοι ποτοαπαγόρευσης»: Η αστυνομία θα ψάχνει στις πλατείες και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι (vid)
Για «ελέγχους ποτοαπαγόρευσης» από την αστυνομία στις πλατείες κάνει λόγο χαρακτηριστικά ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Ποιο είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των νέων μέτρων.

Το σχέδιο «άδειες πλατείες» βάζει από απόψε τα μεσάνυχτα σε εφαρμογή η αστυνομία, καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, που αφορούν στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας σε κάβες, περίπτερα, μίνι μάρκετ και καταστημάτων πώλησης ποτών, τα οποία και καλούνται να κλείσουν στις 12 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί, από σήμερα (26/9) μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Είναι ξεκάθαρο (μέχρι και ο κ. Σύψας το είπε εμμέσως πλην σαφώς) πως αυτό γίνεται προκειμένου να αποθαρρύνονται οι... ξενύχτηδες και να δυσκολεύονται να βρουν αλκοόλ για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους όταν κλείνουν τα μπαρ στις πλατείες, σε πολλές από τις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, που ανακοινώθηκε το νέο μέτρο, αρκετοί αναρωτήθηκαν, και εύλογα η αλήθεια είναι, γιατί να μην πάει κάποιος στο περίπτερο στις 12 παρά πέντε το βράδυ και να αγοράσει ποτά ή να μη φέρει από το σπίτι του.

Η αστυνομία θα κάνει «ελέγχους ποτοαπαγόρευσης»

Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αστυνομία θα κάνει «ελέγχους ποτοαπαγόρευσης».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η αστυνομία, διακριτικά, όπως τονίζει το ίδιο ρεπορτάζ, θα ελέγχει και για ποτά που μπορεί να φέρνουν από το σπίτι τους όσοι συγχρωτίζονται στις πλατείες. Μένει να δούμε στην πράξη πώς ακριβώς θα γίνονται αυτοί οι έλεγχοι και αν θα έχουν κάποιες συνέπειες και ποιες όσοι φέρνουν μαζί τους στις πλατείες αλκοόλ.

80 περιπολικά θα πηγαίνουν διαδοχικά στις πλατείες

Από εκεί και πέρα, συνεχίζει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, για την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ για τα μέτρα έγινε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, από τα μεσάνυχτα περίπου 80 περιπολικά θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής, με έμφαση σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες.

Να θυμίσουμε, τέλος, πως προβλέπεται αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα κατεβάζουν ρολά στις 12 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ