Ο δικηγορικός σύλλογος πληρώνει για λεωφορείο Ευελπίδων-Άρειος Πάγος

Gazzetta team
Ο δικηγορικός σύλλογος πληρώνει για λεωφορείο Ευελπίδων-Άρειος Πάγος
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την επιθυμία στην ΟΣΥ για ένα μικρό λεωφορείο που θα κάνει την διαδρομή Ευελπίδων-Άρειος Πάγος.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στην Αθήνα και ειδικά αυτοί που είναι νεαρής ηλικίας και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο και δεν έχουν μεταφορικό μέσο, είναι η διαδρομή Ευελπίδων-Άρειος Πάγος.

Πολλές φορές μάλιστα επειδή ο χρόνος πιέζει, αναγκάζονται και πάρουν ταξί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν την διαδρομή με τα πόδια.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΟΣΥ ΑΕ, Βασίλειο Ξυπολυτά, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, Στέφανο Αγιάσογλου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός και ο Σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Βενιαμίν Μπατής έθεσαν επί τάπητος το θέμα.

Επεσήμαναν την ανάγκη συγκοινωνιακής διασύνδεσης των δικαστηρίων των Αθηνών, ήτοι της πρώην Σχολής Ευελπίδων με τον Άρειο Πάγο (γραμμή Κέντρο – Ευελπίδων – Άρειος Πάγος) προς διευκόλυνση των συναδέλφων.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν κριθεί από την ΟΣΥ επιλέξιμη η ανωτέρω συγκοινωνιακή λύση, ζητήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας μίσθωσης μικρού λεωφορείου από τον ΔΣΑ, προκειμένου να λειτουργήσει λεωφορειακή γραμμή αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση των δικηγόρων.

Η διοίκηση της ΟΣΥ κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τον ΔΣΑ και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα ζητήματα που ετέθησαν και να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.