Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση «κλειδί» της οδηγού ταξί, τι είπε η Ιωάννα και το ιδιόχειρο σημείωμα (pics & vid)

Gazzetta team
Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση «κλειδί» της οδηγού ταξί, τι είπε η Ιωάννα και το ιδιόχειρο σημείωμα (pics & vid)
Βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που «καίει» την 35χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι. Η κατάθεση «κλειδί» της οδηγού ταξί, του συντρόφου της 35χρονης αλλά και όσα είπε η Ιωάννα.

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών παρείχε η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η οδηγός του ταξί, για τις δύο ημέρες όπου μετέφερε από την Καλλιθέα στην περιοχή του Μετς την 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

«Την 19-5-2020, περίπου 09:15, ενώ βρισκόμουν στον Ιλισό μεταξύ Καλλιθέας και Μοσχάτου, δέχτηκα μία κλήση στο τάμπλετ μου από το ραδιοταξί "MYWAY" για να παραλάβω έναν πελάτη από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 231 με άγνωστο προορισμό. Η μόνη πληροφορία ήταν να περιμένω τον πελάτη όσο χρειαστεί, με ώρα ραντεβού την 09:30. Αφού δέχτηκα την κλήση κατευθύνθηκα προς το σημείο και έφτασα εκεί περίπου 09:20 με 09:25», φέρεται να κατέθεσε η οδηγός του ταξί.

«Έδειχνε αγχωμένη και τρεχάτη»

Συνεχίζοντας την εξιστόρηση της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, η οδηγός του ταξί φέρεται να κατέθεσε ακόμα: «Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μία κοπέλα, Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 09:30 εμφανίζεται στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού, μία κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε και είδα μόνο ότι πέρασε από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, η γυναίκα εμφανίστηκε ερχόμενη διαγωνίως από την απέναντι πλευρά που είναι η εκκλησία της Αγίας Ελεούσας, εμφανώς αγχωμένη και τρεχάτη. Μπήκε στο ταξί και με ενημέρωσε ότι πάμε στο Α’ νεκροταφείο, στο Μετς».

«Θα σε χρειαστώ και αύριο...»

«Εκεί μου είπε ότι θα με χρειαστεί και αύριο, είχε έρθει από Αμερική για κάτι συνεντεύξεις και θέλει πάντα ένα ταξί να την περιμένει, έτσι ώστε να μην χάνει χρόνο και να είναι σίγουρη ότι θα βρει κάποιο», φέρεται να είπε ακόμα η οδηγός του ταξί και συνέχισε: «Κατά τη διαδρομή και ενώ είχαμε συμφωνήσει για την επόμενη ημέρα, τη ρώτησα αν αλλάξει κάτι στο ραντεβού μας πως θα ενημερωθώ και μου είπε: «όχι, όχι, όχι η ώρα δεν αλλάζει είναι στάνταρ...» και με ενημέρωσε ότι έχει αμερικανικό τηλέφωνο και δεν το έχει ενεργοποιήσει. Την πήγα στο Μετς, στο σημείο επί της οδού Τριβωνιανού, μεταξύ των οδών Αριστονίκου και Σορβόλου.

Την επόμενη ημέρα 20-05-2020, ώρα 09:05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 09:30, γύρω 09:25, η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε "περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ" και να την χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι, την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από δέκα λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας. Μπήκε στο πίσω κάθισμα, πίσω από εμένα. Τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε "Στο Μετς, όπως και χθες"».

«Τι θα γίνει με τον πρώην» - Το ιδιόχειρο σημείωμα

Στο σπίτι της 35χρονης εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών ένα ιδιόχειρο σημείωμα που την «καίει».

Αυτό, καθώς αναφέρεται στη σχέση της με τον 40χρονο σύντροφο της, με το ιδιόχειρο σημείωμα να ξεκινάει με τη φράση «τι θα γίνει με τον πρώην» και να καταλήγει με τη φράση «2 εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Πρόκειται για ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ενδεχομένως να περιγράφει τα σχέδια της για την επίθεση με το βιτριόλι και το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Η κατάθεση της Ιωάννας - «Πονούσα φρικτά»

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό».

Με αυτά τα λόγια φέρεται να περιγράφει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη Ιωάννα τη στιγμή της επίθεσης με το βιτριόλι και ενώ αυτή περίμενε ανυποψίαστη το ασανσέρ για να ανέβει στη δουλειά της.

Συνεχίζοντας η 34χρονη Ιωάννα φέρεται να καταθέτει ότι: «Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα τη μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ, αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο».

Αμέσως μετά η 34χρονη Ιωάννα φέρεται να περιγράφει στους αστυνομικούς τα δευτερόλεπτα που το βιτριόλι άρχισε να δρα πάνω της:

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στη φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο...»

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου και η κόρη της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην 34χρονη Ιωάννα, η οποία μπήκε μέσα σε κατάσταση πανικού και φωνάζοντας: «Βοήθεια, κάντε κάτι μου έχουν ρίξει οξύ στο πρόσωπο».

«Είχαμε ελεύθερη ερωτική σχέση με την 35χρονη» - Τι κατέθεσε ο σύντροφος της

Τουλάχιστον από την Τετάρτη 10 Ιουνίου είχε ταυτοποιήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών την 35χρονη γυναίκα ως την βασική ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας.

Γι’ αυτό και το απόγευμα της ίδιας ημέρας κλήθηκε να καταθέσει ο 40χρονος άνδρας, για τον οποίο φαίνεται πως η 35χρονη γυναίκα έστησε την ενέδρα στην 34χρονη Ιωάννα, την ώρα που αυτή έμπαινε στο γραφείο της.

Ο 40χρονος άνδρας φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε ερωτική σχέση με την 34χρονη Ιωάννα κι όταν όλα ήταν στο μυαλό της συντρόφου του.

«Εδώ και δύο χρόνια γνωρίζω την ...(σ.σ. το όνομα της κατηγορουμένης) και διατηρώ μαζί της "ελεύθερη ερωτική σχέση" μέχρι και σήμερα», φέρεται να κατέθεσε ο 40χρονος άνδρας.

Επίσης, ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η όποια επικοινωνία είχα μέσω του messenger με την Ιωάννα σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο».

Πηγή: Reader.gr