Κορονοϊός: Τα κρούσματα και οι νεκροί στην Ελλάδα από την άρση του lockdown έως σήμερα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Τα κρούσματα και οι νεκροί στην Ελλάδα από την άρση του lockdown έως σήμερα
​Πόσα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και τα θύματα της Covid-19 από τις 4 Μαΐου, όταν και έγινε η σταδιακή άρση του lockdown.

Με τον Μάιο να μας αποχαιρετάει σιγά σιγά -όπως και η πιο ιδιαίτερη άνοιξη που ζήσαμε ποτέ- έχει ενδιαφέρον να δούμε τα κρούσματα κορονοϊού και τα θύματα της Covid-19 στη χώρα μας από τις 4 του μήνα και μετά, όταν και έγινε η σταδιακή άρση του lockdown.

Μέχρι και τις 3 Μαΐου, να θυμίσουμε, τα κρούσματα ήταν συνολικά 2.626 και οι νεκροί 144.

Από τότε, λοιπόν, έως σήμερα, το διάστημα, δηλαδή, που αρχίσαμε σιγά σιγά να βγαίνουμε προσεκτικά από τα σπίτια μας, τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία, άνοιξαν μαγαζιά και εστίαση, ενώ επιτράπηκαν οι μετακινήσεις και τα ταξίδια, έχουν καταγραφεί μόλις 289 κρούσματα και 31 θάνατοι.

Μείωση διασωληνωμένων και αύξηση όσων έχουν εξέλθει από ΜΕΘ

Μέσα σε αυτό το διάστημα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στις 15/5 και ήταν 40. Οι διασωληνωμένοι, δε, έχουν πέσει πια στους 14, ενώ στις 3 Μαΐου ήταν 37. Από τις ΜΕΘ πάλι, στις 3/5 είχαν εξέλθει 78 άνθρωποι και σήμερα έχουν φτάσει τους 106!

Αν μη τι άλλο, τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά από την άρση του lockdown -χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, πως πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.