Οι λόγοι που η χαλάρωση των μέτρων πάει για 4 Μαΐου

Gazzetta team
Οι λόγοι που η χαλάρωση των μέτρων πάει για 4 Μαΐου
Η εξήγηση που η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ξεκινήσει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, με αφετηρία την απαγόρευση κυκλοφορίας, πάει για τις 4 Μαΐου.

Τότε λοιπόν, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους, θα μπορούμε να βγαίνουμε ελεύθερα από το σπίτι, χωρίς κάποιο έντυπο ή SMS, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και κάποια καταστήματα να ανοίγουν, υπό συγκεκριμένους αυστηρούς κανόνες...

Πως όμως φτάσαμε στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας από την κυβέρνηση και γιατί από τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν πέσει σε αρκετά χαμηλό αριθμό, δεν γίνεται νωρίτερα;

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαριστεί οτι οι επιστήμονες που κάνουν τις εισηγήσεις τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλουν να δουν τον συγκεκριμένο αριθμό να εδραιώνεται σε μονοψήφια επίπεδα και γιατί όχι να μηδενίζει κάποιες μέρες, πριν ανάψουν το πράσινο φως...

Ακόμα και έτσι όμως, θα μπορούσαν τα μέτρα να χαλαρώσουν από την επόμενη Δευτέρα, στις 27 Απριλίου, αλλά... Υπάρχει η Πρωτομαγιά που προκαλεί ανησυχία στους υπεύθυνους και θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο που ελοχεύει.

Μετά από 1,5 μήνα απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι λογικό και αναμενόμενο, ακόμα και αν δεν επιτρέπεται ο κόσμος να ταξιδέψει εκτός νομού κατοικίας του, να βγει έξω σε πάρκα, πλατείες, παραλιακούς δρόμους, σπίτια συγγενών και φίλων ή να προσπαθήσει με διάφορα τεχνάσματα να φτάσει στο χωριό ή το εξοχικό του.

Αυτό, τουλάχιστον για τώρα πρέπει να αποφευχθεί και έτσι πήγαμε για τις 4 Μαΐου...

Παράλληλα όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Τότε θα συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από το Πάσχα και θα έχει διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει διασπορά από ανθρώπους που αψήφησαν συστάσεις και μέτρα, φτάνοντας στην επαρχία.

Μπορεί ο αριθμός αυτών που τα κατάφεραν να μην είναι μεγάλος, ωστόσο κυβέρνηση και επιστήμονες θα πρέπει να είναι σίγουροι οτι δεν έχει υπάρξει μία τέτοια διασπορά.

Άλλωστε, θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν πως ότι και αν ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρωθεί αν παρατηρηθεί παρεκτροπή... Είτε μιλάμε για συγκεκριμένη περιοχή, είτε για την χώρα γενικά.