Εκδρομέας στα Ιεροσόλυμα έχει κορονοϊό 40 μέρες χωρίς συμπτώματα (vid)

Gazzetta team
Εκδρομέας στα Ιεροσόλυμα έχει κορονοϊό 40 μέρες χωρίς συμπτώματα (vid)
Ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο, που ήταν στο γκρουπ των εκδρομέων στα Ιεροσόλυμα, διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από 40 μέρες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να νοσεί χωρίς συμπτώματα!

Η σπάνια περίπτωση του εν λόγω άνδρα, την οποία έφερε το MEGA στο «φως», είναι η μία από τις τρεις μόλις αντίστοιχες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από 40 ημέρες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να νοσεί χωρίς συμπτώματα, ενώ και τα τέσσερα τεστ στα οποία υποβλήθηκε έχουν βγει θετικά!

Εμφάνισε συμπτώματα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στους Άγιους Τόπους και νοσηλεύτηκε και αυτός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες.

Από τότε, όμως, μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά το εξιτήριο, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον φονικό ιό, χωρίς να έχει το παραμικρό σύμπτωμα της Covid-19.

Στο σπίτι του, δε, δεν είναι μόνος, καθώς έχει σύζυγο και δύο παιδιά, με τον ίδιο να βρίσκεται περιορισμένος όσο γίνεται σε ένα δωμάτιο.

Τα ψώνια τα έχει αναλάβει η 44χρονη γυναίκα, που επίσης, όμως, είχε νοσήσει από κορονοϊό και μετά από 14 μέρες βγήκε αρνητική. Όμως, όπως λέει, κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι για τα απαραίτητα, η δυσπιστία από τους συντοπίτες της είναι εμφανής.

«Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα για το σπίτι. Κοιτάνε περίεργα», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, παθολόγο λοιμωξιολόγο, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών και θεράπων ιατρό του ασθενούς, οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό.

«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε», τόνισε και πρόσθεσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.