Πέθανε ο συγγραφέας και ακτιβιστής Περικλής Κοροβέσης

Gazzetta team
Πέθανε ο συγγραφέας και ακτιβιστής Περικλής Κοροβέσης
Ο λογοτέχνης, ποιητής, ακτιβιστής και πολιτικός, Περικλής Κοροβέσης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Σε ηλικία 79 ετών, ο λογοτέχνης, ποιητής, ακτιβιστής και πολιτικός της αριστεράς, Περικλής Κοροβέσης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Ο πασίγνωστος συγγραφέας είχε γεννηθεί στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και από μικρή ηλικία συμμετείχε στο κίνημα της αριστεράς, με αποτέλεσμα επί χούντας να γνωρίσει την φυλάκιση και την εξορία.

Το θέατρο το σπούδασε με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι.

Το πρώτο και πιο γνωστό του βιβλίο είναι οι «Ανθρωποφύλακες» (1969), όπου περιγράφονται τα βασανιστήρια στα οποία προέβαινε η Χούντα των Συνταγματαρχών, αποτυπώνοντας και την προσωπική του εμπειρία.

Μεταξύ άλλων είχε τον ρόλο του αρθρογράφου στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Η Εποχή και στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ συνεργάστηκε και με διάφορα περιοδικά, πολιτικά ή λογοτεχνικά, όπως η Γαλέρα.

Το 1998 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με τον συνδυασμό του Λέοντα Αυδή (ΚΚΕ) και αργότερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημα του. Το 2007 εκλέχθηκε στην Α΄περιφέρεια Αθηνών και μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που ήταν μέλος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας για τη φιλία και συνεργασία με τα κοινοβούλια της Γεωργίας, Νότιας Αφρικής και Σουηδίας.

Το 2009 αποχώρησε από το κόμμα.