Κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα ζητάει η εκκλησία

Gazzetta team
Κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα ζητάει η εκκλησία
Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερύνυμο στην εισήγηση του, να ζητά λειτουργίες χωρίς πιστούς από την Κυριακή των Βαΐων και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxianewsagency.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος έφτασε στο Συνοδικό Μέγαρο στις 16:50, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη με τον Αρχιεπίσκοπο να λέει: «Είναι μια πρωτόγνωρη συνεδρίαση αυτή η σημερινή» απευθυνόμενος σε όλους τους Συνοδικούς Ιεράρχες που βρισκόταν στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στον προτζέκτορα της αίθουσας.

Κατά την εισήγηση του ο είπε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εμπιστεύεται απολύτως την Ελληνική Πολιτεία.

Από το Σάββατο του Λαζάρου, την Κυριακή των Βαΐων και μετά, οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών με το ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας.

Μέχρι τις 11 Απριλίου, οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κανονικά – κεκλεισμένων των θυρών – υπό την προϋπόθεση της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής ή διαδικτυακής κάλυψης.

Απομένει πλέον η οριστική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: Reader.gr