Μέσα στον Αύγουστο αποφυλακίζεται ο Κορκονέας (vid)

Gazzetta team
Μέσα στον Αύγουστο αποφυλακίζεται ο Κορκονέας (vid)
Εκτός φυλακής θα βρεθεί μέσα στον Αύγουστο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά τη χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που εξέτασε την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση αυτή σπάει τα ισόβια δεσμά που του είχαν επιβληθεί για τη δολοφονία στα Εξάρχεια του 16χρονου μαθητή στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Το εφετείο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο ο 47χρονος σήμερα πρώην ειδικός φρουρός.

Ο Κορκονέας έχει εκτίσει ποινή 11 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία θα προσμετρηθούν ευεργετικά για την περίπτωσή του. Έτσι λοιπόν, μπορεί να αιτηθεί την αποφυλάκιση του άμεσα. Κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Από τη δική τους πλευρά οι συνηγόροι της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος αποσαφήνισαν ότι θα κάνουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο, καθώς η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις πρωτίστως στην οικογένεια, αλλά και γενικές...

Μία απόφαση που ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού, ενώ απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης που βρίσκεται εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, κρίθηκε αθώος αμφιβολιών. Να σημειωθεί ότι ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10ετή φυλάκιση, αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους. Οι συνήγοροί του Ι. Αλετράς και Χ. Διαμάντης, είπαν ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, αποτελεί δικαίωση, τονίζοντας ότι:

«Μετά από ένα μακροχρόνιο και κυρίως ψυχοφθόρο για όλους μας, ιδίως δε για τον εντολέα μας Βασίλειο Σαραλιώτη αγώνα, εξεδόθη μία δίκαιη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία, ο εντολέας μας αθωώθηκε ομόφωνα. Μετά από τριάντα μήνες που κρατήθηκε στη φυλακή και δέκα έτη υπό το βάρος μίας άδικης κατηγορίας, μετά από μία εξαιρετικά επίπονη και ενδελεχή διαδικασία, κατόρθωσε να πείσει τακτικούς Δικαστές και Ενόρκους, για την αθωότητα του, την οποία από την αρχή της όλης διαδικασίας υποστήριξε. Η απόφαση αυτή, δικαιώνει τον αγώνα και την επιμονή του για την αθωότητά του».

Κωνσταντοπούλου: Μεθοδευμένη απόφαση που οπλίζει το χέρι κάθε Κορκονέα
Η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για την ποινή που επιβλήθηκε στον ειδικό φρουρό, αλλά και την αθώωση του δεύτερου, Βασίλη Σαραλιώτη. «Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», υπογράμμισε η νομικός, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», είπε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόφαση που «προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας» και κατήγγειλε μεθόδευση της.

Σύμφωνα με την οικογένεια Γρηγορόπουλου, η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες ήταν «προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα. Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας ‘στα μαλακά’ και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», αιτιολόγησε η ίδια.

Κληθείσα να απαντήσει στο αν ήταν το δικαστήριο που μεθόδευσε την απόφαση, είπε ότι, «στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης» και κατήγγειλε πως το δικαστήριο «απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες». «Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας», τόνισε. Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη». «Χθες ο εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», σημείωσε σχετικά. «Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.