Ο «Ρουβίκωνας» προκαλεί γκρίνια και σκέψεις για αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.(vid)

Gazzetta team
Ο «Ρουβίκωνας» προκαλεί γκρίνια και σκέψεις για αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.(vid)
Έντονο προβληματισμό και γκρίνια έχουν προκαλέσει τόσο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στη Γ.Α.Δ.Α. οι εικόνες με τον αστυνομικό φρουρό της πρεσβείας του Ιράν.

Δεν είναι μόνο ότι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο «Ρουβίκωνας» εμφανίζεται με... μακό μπλουζάκι κι όχι με τη στολή του. Είναι ότι δεν αντιδρά ούτε λεκτικά, όταν ένα από τα μέλη της αναρχικής ομάδας τον προσεγγίζει και του ζητά να βγει από το φυλάκιο για να μην χτυπήσει από τα γυαλιά ή αργότερα που σχεδόν του... χτυπάει φιλικά την πλάτη κατά την αποχώρηση τους.

Το μόνο, βέβαια, που θα μπορούσε να είχε κάνει ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι να είχε παρατηρήσει από μακριά τις κινήσεις των μελών του «Ρουβίκωνα» και να είχε ενημερώσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, μέσω του ασύρματου.

Όσον αφορά τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης, που προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, το πιθανότερο είναι πως δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα ίσως δε και να έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών κρίνεται τουλάχιστον ανεπαρκής. Ιδίως η ειδική ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας που έχει συσταθεί αποκλειστικά και μόνο για τον «Ρουβίκωνα» δεν έχει να επιδείξει σχεδόν κανένα αποτέλεσμα σε επίπεδο πληροφοριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες επίκεινται αλλαγές τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επίπεδο προσώπων. Διανύουμε, άλλωστε, μια περίοδο που οι κρίσεις των ανώτατων κι ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας δεν είναι μακριά.

Πηγή: reader.gr