Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες, δεν πάει πουθενά έτσι

Gazzetta team
Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες, δεν πάει πουθενά έτσι
«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι», είπε ο υπουργός Άμυνας, Xουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του στη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Αιχμές για τις ενέργειες της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο άφησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Κατά την επίσκεψή του στη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η Αθήνα «ανεβάζει την ένταση» στην Ανατολική Μεσόγειο με τις «προκλητικές» της ενέργειες.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος» για την επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα εκτός από τον διάλογο.

Ανέφερε ακόμη ότι η τουρκική κυβέρνηση αναμένει μια συνάντηση στην Τουρκία με την ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο των μέτρων εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Κυπριακό

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Ακάρ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη, που θα ζουν ειρηνικά και δίπλα-δίπλα, ενώ υπενθύμισε ότι οι Τούρκοι μοιράστηκαν αυτές τις σκέψεις με τους Ελληνοκύπριους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Ο Ακάρ είπε ότι ενώ η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στους τρομοκράτες στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται «μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τα δικαιώματα τόσο της ίδιας όσο και της "τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου" στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Αίγυπτος και Λιβύη

Για το θέμα της Λιβύης, ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον δίκαιο σκοπό της λιβυκής κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν μεταξύ των δυο χωρών, είπε ότι διάφορες χώρες, ειδικά η Ελλάδα, έχουν κάνει κάποιες προκλητικές κινήσεις κατά της τρέχουσας κυβέρνησης της Λιβύης σχετικά με αυτές τις συμφωνίες.

Τέλος, σχολιάζοντας τις διερευνητικές επαφές Τουρκίας – Αιγύπτου, ο Ακάρ σημείωσε: «Βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο αναπτύσσονται. Αυτό μας δίνει χαρά, αλλά τρομάζει και φοβίζει κάποιους άλλους».

ΠΗΓΗ: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ