Η Φλόριντα περνάει νομοσχέδιο που δίνει… ασυλία στους οδηγούς που τρέχουν κατά του πλήθους (pics & vids)

Gazzetta team
Η Φλόριντα περνάει νομοσχέδιο που δίνει… ασυλία στους οδηγούς που τρέχουν κατά του πλήθους (pics & vids)
Σφόδρες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Φλόριντα για τις διαδηλώσεις και τον νόμο κατά των «ταραξιών».

Πόσες και πόσες φορές έχουμε δει αυτοκίνητα να κτυπάνε διαδηλωτές; Είτε από ατύχημα, είτε κάποιες φορές σκόπιμα.. Στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο δεν απαλλάσσει τους οδηγούς να λογοδοτούν για παρόμοια πράξη τους. Όπως καταλαβαίνετε ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων, καθώς όπως είπαμε, κάποια γίνονται σκόπιμα, όπως ο νέο-ναζί που είχε σκοτώσει την Χέδερ Χέιερ στο Σάρλοτσβιλ, κτυπώντας την με το αυτοκίνητό του. Είχε πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος με σκοπό να «θερίσει» πολλούς, ενώ στη συνέχεια έκανε και όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ανησυχητικό σε αυτή τη νομοθεσία που πέρασε ο ΝτεΣάντις στη Φλόριντα, είναι πως παράσχει παράλληλα επιπλέον προστασία στην αστυνομία στο επονομαζόμενο νομοσχέδιο «κατά των ταραχών».

Η ανησυχητική νομοθεσία, που έγινε πραγματικότητα από τον DeSantis της Φλόριντα, θα παράσχει επίσης επιπλέον προστασία στην αστυνομία σε αυτό που ονομάζεται νομοσχέδιο «κατά των ταραχών», ενώ φαίνεται να περιλαμβάνει και ορισμένες τροπολογίες που θα καταστρατηγούν τα δικαιώματα των διαδηλωτών και θα αυξήσουν τις κυρώσεις εναντίον αυτών για αστικές αναταραχές.

«Αν κοιτάξετε το εύρος αυτού του νομοσχεδίου θα δείτε πως είναι αξιοσημείωτο. Είναι το ισχυρότερο για τις ταραχές στις διαδηλώσεις και την επιβολή του νόμου» είπε με υπερηφάνεια ο ΝτεΣάντις.

«Διαδήλωση λοιπόν θα είναι η συγκέντρωση τριών ατόμων με ένταση, που ο ένας θα βοηθά τον άλλον στο να προβούν σε μια βίαιη συμπεριφορά από κοινού. Αυτή η «συμπεριφορά» ορίζεται ως τραυματισμός άλλου ατόμου, πρόκληση φθοράς σε περιουσία ή πρόθεση ακόμα γι αυτά.

Παράλληλα, όποιος συλληφθεί για «επεισόδια» δεν θα έχει το δικαίωμα της εγγύησης, που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την πρώτη ακρόαση του δικαστηρίου, ενώ η τιμωρία του θα αυξάνεται με την συμμετοχή σε «ταραξίες» και επίθεση κατά αστυνομικού.

Η «ασυλία» όμως που δίνεται σε έναν οδηγό που θα τρέξει πάνω σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος που βρίσκεται μπροστά του ή μπλοκάρει τον δρόμο πραγματικά είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο.

Ο κόσμος κάνει ήδη λόγο για αποτροπή και μπλόκο στην «ελευθερία διαμαρτυρίας» και στην «έκφραση ανησυχίας για την κοινωνική αδικία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ