Ρίχνουν βόμβες με drone στους αστυνομικούς: Νέα όπλα για τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών

Gazzetta team
Ρίχνουν βόμβες με drone στους αστυνομικούς: Νέα όπλα για τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών
Η πόλη Aguililla στο Michoacán στο Μεξικό έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Μαίνεται ο πόλεμος της αστυνομίας του Μεξικού με τα καρτέλ ναρκωτικών, με τους ναρκέμπορους να έχουν βρει νέα όπλα για να πολεμήσουν τους ανθρώπους ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα έριξαν βόμβες με drone στην αστυνομία, τραυματίζοντας δύο αξιωματικούς. Οι επικεφαλής της αστυνομίας πιστεύουν πως το ισχυρό καρτέλ Jalisco New Generation (CJNG) βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Τρίτης στη δυτική πολιτεία Michoacán.

Τον περασμένο Αύγουστο δε, είχαν βρεθεί δύο drone σε αυτοκίνητο ύποπτων μελών του CJNG, τα οποία ήταν ζωσμένα με πλαστικά εκρηκτικά.

Πολλές λεπτομέρειες για την επίθεση της Τρίτης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, μετέφεραν πως χρησιμοποιήθηκαν δύο drone.

Οι ειδικοί δηλώνουν πως είχαν ρυθμιστεί να πυροδοτηθούν εξ αποστάσεως και θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει θανατηφόρα αποτελέσματα.

Η αστυνομία, πήγε την Τρίτη να “καθαρίσει” τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Aguililla στο Michoacán, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από τα καρτέλ για να εμποδίσουν την είσοδό των δυνάμεων ασφαλείας, όταν και έγινε η επίθεση με τα drone.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Aguililla υπό το πρίσμα των θανατηφόρων συγκρούσεων του CJNG και της αντίπαλης ομάδας που αυτοαποκαλείται United Cartels (Cárteles Unidos), με τα δύο καρτέλ να μάχονται για τον έλεγχο της πόλης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οκτώ ακρωτηριασμένα πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή μετά από μια ιδιαίτερη θανατηφόρα μάχη μεταξύ των δύο ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ