George Floyd: Όλοι αποθεώνουν την 17χρονη Darnella Frazier για την καταδίκη του Derek Chauvin (pics & vids)

Gazzetta team
George Floyd: Όλοι αποθεώνουν την 17χρονη Darnella Frazier για την καταδίκη του Derek Chauvin (pics & vids)
Χωρίς το 17χρονο κορίτσι, κατά πάσα πιθανότητα ο Derek Chauvin δεν θα είχε καταδικαστεί ποτέ για την δολοφονία του George Floyd

Από τα ξημερώματα όταν και έγινε γνωστή η απόφαση των ενόρκων που έβρισκαν ένοχο των Derek Chauvin για την δολοφονία του George Floyd, οι ΗΠΑ μπόρεσαν να πάρουν μία μικρή ανάσα. Μικρή, γιατί έχουν αρκετή δουλειά ακόμα μπροστά τους για να αναπνεύσουν κανονικά στο κομμάτι της ρατσιστικής αστυνομικής βίας...

Δεν θα βρίσκεται πάντα μία Darnella Frazier μπροστά σε κάθε περιστατικό, η οποία θα παραμερίζει τους φόβους και τους ενδοιασμούς που πιθανόν να έχει, να καταγράφει το τί συμβαίνει και μετά να δέχεται να πει όλα όσα είδε στο δικαστήριο.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του George Floyd, αυτό το 17χρονο κορίτσι το έκανε. Περπατώντας μαζί με την 9χρονη ξαδέλφη της «έπεσε» πάνω στο σύλληψη του 46χρονου και κατέγραψε την προσπάθειά του να αναπνεύσει, έχοντας το ποδί του Derek Chauvin στο λαιμό του.

Το video που αμέσως άρχισε να γίνεται viral ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ και δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στο να την βγάλει... καθαρή ο 45χρονος αστυνομικός, όπως αρχικά είχε επιχειρηθεί.

Μην ξεχνάμε πως το τοπικό τμήμα είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως ο θάνατος του George Floyd, οφειλόταν σε προβλήματα υγείας και όχι στην ασφυξία που είχε υποστεί.

Για αυτό και από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση που τον έβρισκε ένοχο, τα social media γέμισαν με μηνύματα που την ευχαριστούσαν για το θάρρος που έδειξε.

Η Oprah Winfrey την συμπεριέλαβε στην... ευχαριστήρια ανάρτηση που έκανε λίγα λεπτά.

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις για την 17χρονη Darnella Frazier...

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και μία σελίδα οικονομικής ενίσχυσης του νεαρού κοριτσιού, προκειμένου να το βοηθήσουν να περάσει το τραύμα που έχει υποστεί από εκείνη την ημέρα της 25 Μαΐου του 2020, όταν και έγινε μάρτυρας του τραγικού περιστατικού.

Όπως είπε κατά την διάρκεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο, πολλά βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί, ενώ άλλα ξυπνάει από τους εφιάλτες που έχει, καθώς νιώθει τύψεις που δεν έκανε περισσότερα για να σωθεί η ζωή του George Floyd.

«Απολογούμαι και απολογούμε στον George Floyd που δεν έκανα περισσότερο. Που δεν παρενέβη περισσότερο για να του σώσω την ζωή», είχε πει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ