Η Νέα Υόρκη περνάει νόμο για την μαριχουάνα: Νόμιμη, όχι μόνο ιατρικά αλλά και για... διασκέδαση

Gazzetta team
Η Νέα Υόρκη περνάει νόμο για την μαριχουάνα: Νόμιμη, όχι μόνο ιατρικά αλλά και για... διασκέδαση
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο για την ελεύθερη πώληση μαριχουάνας και για λόγους διασκέδασης. Ποντάρει σε 350. εκ. δολάρια κέρδος.

Σε συμφωνία ήρθαν οι νομοθέτες της Νέας Υόρκης για να ψηφίσουν νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει πλέον τη χρήση μαριχουάνας, όχι μόνο για ιατρικούς λόγους, αλλά και για... διασκέδαση. Η Νέα Υόρκη προσπαθούσε καιρό τώρα να περάσει το συγκεκριμένο μέτρο, όπως έχουν κάνει ακόμα 14 άλλες Πολιτείες, αλλά δίχως επιτυχία.

Οι Δημοκράτες οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία όταν πρόκειται να συσταθεί νομοθετικό Σώμα, είχαν θέσει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο μέτρο και μάλιστα η διοίκηση του Δημοκρατικού Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο εκτίμησε ότι η νομιμοποίηση θα μπορούσε να αποφέρει στην Πολιτεία 350 εκ. δολάρια κέρδος.

Η μαριχουάνα θα επιτρέπεται σε ενήλικες άνω των 21 ετών και φυσικά θα εκδίδονται άδειες στους παραγωγούς προϊόντων κάναβης για την παράδοσή τους.

Το μέτρο προωθεί μάλιστα και την ιδιωτική καλλιέργεια. Κάθε Νεοϋορκέζος θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του τρία φυτά ώριμα και τρία μη ώριμα για προσωπική του χρήση.

Δεν θα ξεκινήσει αμέσως η πώληση

Το νομοσχέδιο θα τεθεί αμέσως σε ισχύ μόλις ψηφιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεκινήσει άμεσα και η πώληση μαριχουάνας στη Νέα Υόρκη, καθώς θα συσταθεί πρώτα ειδική επιτροπή. Για να ακριβολογούμε, σύμφωνα με τα αμερικάνικα media, ίσως χρειαστούν 18 μήνες με 2 χρόνια για να ξεκινήσει η πώληση.

Ο αντιπρόεδρος της Columbia Care, πάροχος ιατρικής μαριχουάνας στη Νέα Υόρκη Άνταμ Γκόερς, ο οποίος ενδιαφέρεται να εισέλθει και στην αγορά παροχής μαριχουάνας και για λόγους αναψυχής, δήλωσε ότι «το προτεινόμενο σύστημα θα διασφαλίσει ότι οι νεοεισερχόμενοι θα έχουν μια ευκαιρία στην αγορά, παράλληλα με τους υπάρχοντες παρόχους ιατρικής μαριχουάνας του κράτους» ενώ πρόσθεσε «υπάρχει μια μεγάλη πίτα στην οποία πολλοί θα μπορούν να γίνουν μέρος αυτής».

Παράλληλα με το νέο μέτρο, η Νέα Υόρκη θα «μηδενίσει» τόσο προηγούμενες καταδίκες για κατοχή άνω των 3 γραμμαρίων και παλαιότερες καταδίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ