Έρευνα: Αυτές είναι οι πιο «υγιεινές» πόλεις του πλανήτη

Gazzetta team
Έρευνα: Αυτές είναι οι πιο «υγιεινές» πόλεις του πλανήτη
Το Άμστερνταμ είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας Lenstore.

Τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζήσει κανείς μια υγιή και ποιοτική ζωή αποκαλύπτει μια νέα βρετανική έρευνα.

Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα μας και ανέδειξε την υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό, εκείνο που δεν πρέπει να παραμελούμε και να θεωρούμε δεδομένο. Τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία.

Εάν σκέφτεστε μια αλλαγή στον τόπο κατοικίας σας στο μέλλον, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει αυτή η λίστα με τις 10 πόλεις που ψηφίστηκαν ως οι πιο «υγιεινές» στον κόσμο.

Για τη συγκεκριμένη λίστα, οι ερευνητές της βρετανικής εταιρείας Lenstore έβαλαν στο μικροσκόπιο 44 πόλεις και τις αξιολόγησαν με κριτήρια όπως οι ώρες ηλιοφάνειας, τα επίπεδα παχυσαρκίας (σε όλη τη χώρα), το προσδόκιμο ζωής (σε όλη τη χώρα), τη βαθμολογία δείκτη ρύπανσης, τις μέσες ετήσιες ώρες εργασίας, τα επίπεδα ευτυχίας (σύμφωνα με την ετήσια έκθεση World Happiness Report) και τις υπαίθριες δραστηριότητες.

«Η υγεία μας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική και είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε ότι μια ευτυχισμένη, υγιής ζωή μπορεί να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πόλη που ζει κανείς», λέει στο Forbes η Roshni Patel της εταιρείας Lenstore.

Την κορυφή της λίστας κατέκτησε το Άμστερνταμ. Οι περισσότερες από 400 υπαίθριες δραστηριότητες που υπόσχονται να σε κρατήσουν σε φόρμα, η 5η θέση της Ολλανδίας στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, καθώς και η 6η καλύτερη θέση στην Ευρώπη για τα επίπεδα παχυσαρκίας (20,4%) αναδεικνύουν το Άμστερνταμ ως κορυφαίο προορισμό για να ζήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σίδνεϊ, που έχει 2.636 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως και σημειώνει υψηλό σκορ και στις υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Βιέννη με το πέμπτο χαμηλότερο επίπεδο παχυσαρκίας στην Ευρώπη (20,1%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι 7 από τις 10 πόλεις της λίστας βρίσκονται στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αθήνα δεν συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της εταιρείας.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας συναντώνται το Μέξικο Σίτι (44η θέση), η Μόσχα (43η θέση), η Νέα Υόρκη (42η θέση), η Ουάσιγκτον (41η θέση) και το Μιλάνο (40η θέση).

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ