Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν παιδιά από σχολείο, φήμες για νεκρό μαθητή (vid)

Gazzetta team
Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν παιδιά από σχολείο, φήμες για νεκρό μαθητή (vid)
Ένοπλοι στην Νιγηρία φορώντας στρατιωτικές στολές εισέβαλαν σε σχολείο και απήγαγαν μαθητές, ενώ γίνεται λόγος για νεκρό παιδί από πυροβολισμό.

Ένοπλοι εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης (16/2) σε σχολείο που βρίσκεται στην πολιτεία του Νίγηρα, στην κεντροδυτική Νιγηρία, και απήγαγαν «εκατοντάδες μαθητές» και πολλούς καθηγητές και τους οδήγησαν στο δάσος.

Μάλιστα, ένα παιδί έπεσε νεκρό από πυροβολισμό κατα την διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με μέλος του προσωπικού του σχολείου που κατάφερε να διαφύγει. Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε και ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τους απαγωγείς να κρατούν όπλα και να πυροβολούν στον αέρα, με τα παιδιά να ουρλιάζουν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επιδρομή, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των μαθητών και του προσωπικού που απήχθη από το σχολείο.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μουχαμαντού Μπουχάρι αφού καταδίκασε τη απαγωγή τόνισε θα αποστείλει σώματα ασφαλείας για να συντονίσουν επιχείρηση διάσωσης των μαθητών και των καθηγητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ