Ταϊβάν: Έριξαν πρόστιμο για παραβίαση του lockdown σε… θύμα απαγωγής

Gazzetta team
Ταϊβάν: Έριξαν πρόστιμο για παραβίαση του lockdown σε… θύμα απαγωγής
Ο άνδρας πέρασε βασανιστήρια στα χέρια των απαγωγέων του ενώ του επιβλήθηκε άδικα και τσουχτερό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ταϊβάν, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και την κυβέρνηση της χώρας να προσπαθεί να τα… μαζέψει.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.600 λιρών επειδή παραβίασε τα αυστηρά μέτρα lockdown που έχει πάρει η χώρα.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει φυσιολογικό (αν και τσουχτερό το ποσό), λόγω των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε όλες τις χώρες λόγω της πανδημίας.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένα πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; O άντρας ήταν θύμα απαγωγής καθώς τον είχαν αρπάξει οι μπράβοι τοκογλύφου!

Τα τοπικά Μέσα κατονόμασαν τον άνδρα ως Chen, και ανέφεραν πως είχε επιστρέψει στην Ταϊβάν από το Χονγκ Κονγκ τον Οκτώβριο.

Πέρασε τις δύο εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας στο σπίτι ενός φίλου του και σύμφωνα με τον Guardian, οι μπράβοι ενός τοκογλύφου τον απήγαγαν μπερδεύοντάς τον με τον φίλο του, ο οποίος χρωστούσε πολλά χρήματα.

Ο άνδρας πέρασε βασανιστήρια στα χέρια των απαγωγέων, οι οποίοι τον πήγαν στο δικό του σπίτι για να τους δώσει τα λεφτά και κατόπιν τον επέστρεψαν στην οικία του φίλου του.

Πως του επιβλήθηκε το πρόστιμο

Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των πολιτών σε καραντίνα της χώρας, χτύπησε όταν εκείνος έφυγε από το σπίτι.

Έτσι ενημερώθηκαν οι Αρχές και ο άντρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο. Αν και ο άνδρας έλεγε συνεχώς την αλήθεια δεν τον πίστεψαν.

«Η παραβίαση των μέτρων καραντίνας δεν προκλήθηκε από τη δική του εκούσια ή ακούσια συμπεριφορά», δήλωσε στον Guardian ο Hu Tianci, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής διωκτικής υπηρεσίας, «σύμφωνα με τον νόμο, τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να τιμωρούνται και οφείλουν να αναφέρονται στην υγειονομική υπηρεσία για ανάκληση».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο πρόστιμο που σβήνει η Ταϊβάν για παραβίαση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ