Βρετανία: Ο Τζόνσον σκέφτεται να βάζει όλους τους επισκέπτες της χώρας σε ξενοδοχεία καραντίνας

Gazzetta team
Βρετανία: Ο Τζόνσον σκέφτεται να βάζει όλους τους επισκέπτες της χώρας σε ξενοδοχεία καραντίνας
Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών υποχώρησαν, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον υπαινίχθηκε ότι θα εισαχθούν «ξενοδοχεία καραντίνας» για τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σταματήσει η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού, που έρχεται από το εξωτερικό.

Οι μετοχές πολλών αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της British Airways ΙΑG, της EasyJet και της Ryanair, μειώθηκαν απότομα καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις προτάσεις της Αυστραλίας, οι οποίες προβλέπουν ότι οι επισκέπτες της χώρας θα αναγκάζονται να παραμείνουν σε ξενοδοχεία για 10 ημέρες με δικά τους έξοδα.

Παρά τα καθημερινά κρούσματα, που ανέρχονται πλέον σε 22.195, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι υπάρχει ένας «θεωρητικός κίνδυνος μιας νέας παραλλαγής» και ότι θα ληφθούν μέτρα στα σύνορα για την προστασία της εμβολιαστικής διαδικασίας των πολιτών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο προσπαθεί να επεξεργαστεί τους νέους περιορισμούς, εν μέσω φόβων ότι θα «σκοτώσει» τις αεροπορικές επιχειρήσεις και ότι η χώρα θα αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Πολύ λίγοι Βρετανοί πιστεύεται ότι βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό, με το Υπουργείο Εξωτερικών να συστήνει την παύση όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών.

Ο Πολ Τσαρλς, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας ταξιδιωτικών συμβουλών, τόνισε ότι οι υπουργοί πρέπει να εγγυηθούν ότι οι ρυθμίσεις θα λήξουν μέχρι τον Απρίλιο, διαφορετικά η χώρα θα μπορούσε να καταλήξει «αποσυνδεδεμένη από τον κόσμο για ένα ή περισσότερα χρόνια», όπως συνέβη με την Αυστραλία.

«Αυτό καταστρέφει την εμπιστοσύνη μεταξύ των παραθεριστών. Ο κόσμος δεν κάνει κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές, επειδή δεν πιστεύει ότι υπάρχει μια ημερομηνία για την άρση των μέτρων. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος καταστροφής των αεροπορικών και ταξιδιωτικών βιομηχανιών της Βρετανίας. Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τους κανόνες που προβλέπουν ξενοδοχεία καραντίνας μέχρι τα τέλη Μαρτίου και να επιστρέψει σε ένα σύστημα καραντίνας αφίξεων μόνο από περιοχές υψηλού κινδύνου.»

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σήμερα Τρίτη. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μάικλ Γκοβ πιέζουν για αυστηρότερους ελέγχους.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης με μόλις 10.000 χώρους ξενοδοχείων διαθέσιμους στο Χίθροου. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με το αν θα υπάρξουν εξαιρέσεις για άτομα, όπως οι ποδοσφαιριστές.

Πηγή: Reader.gr