Συνελήφθη 19χρονος που ενδεχομένως να σχεδίαζε επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν

Gazzetta team
Συνελήφθη 19χρονος που ενδεχομένως να σχεδίαζε επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν
Στον έλεγχο που έκαναν οι αρχές στον Alexander Treisman διαπίστωσαν πως μάλλον προετοιμαζόταν να σκοτώσει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Από... σπόντα είναι πιθανό οι αμερικάνικες αρχές να πρόλαβαν μία απόπειρα δολοφονίας του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα αμερικάνικα ΜΜΕ.

Το τηλεφώνημα για το βαν

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, όταν η αστυνομία έλαβαν τηλεφώνημα για ένα ύποπτο όχημα έξω από μία τράπεζα. Στην έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν πως στο εσωτερικό του υπήρχαν βρέθηκαν 4 όπλα εκ των οποίων το ένα ήταν ένα Sig Sauer και ένα πιστόλι 9mm, χρήματα ύψους 500.000 δολαρίων, αλλά και σκίτσα ναζιστικά σύμβολα.

Αμέσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και μόλις ο Alexander Treisman επέστρεψε να το πάρει, τον συνέλαβαν και στο άλλο όχημα που είχε βρέθηκαν και άλλα όπλα.

Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής

Ο αριθμός των όπλων που είχε στην κατοχή του έβαλε στο παιχνίδι και την αντιτρομοκρατική που έψαξε το παρελθόν του και αυτά που βρήκαν, ήταν άκρως ανησυχητικά.

Ο 19χρονος από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο πόσταρε στην πλατφόρμα iFunny διάφορα memes που ρωτούσε αν θα έπρεπε να σκοτώσει τον Τζο Μπάιντεν, ενώ αποδείχθηκε οτι στην κατοχή του είχε έγγραφα με τίτλο «A Guide to Mass Shooting» (οδηγός για μαζικούς πυροβολισμούς). Μάλιστα στο κινητό του βρέθηκε βίντεο από το Mandalay Bay Casino (όπου το 2017 είχαν σκοτωθεί περίπου 60 άτομα), με τον ίδιο να λάει «Εδώ είναι, εδώ το έκαναν ωραία».

Σε ένα άλλο έλεγε πόσο καταπληκτικό θα ήταν να κάνει μία αεροπειρατεία, ενώ διαπιστώθηκε πως στις 3 Μαΐου βρέθηκε στα Wendys που βρίσκονται 4 μίλια από το σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Delaware. Μάλιστα είχε ψάξει στο διαδίκτυο και για την διεύθυνση του σπιτιού του.

Αξίζει να σημειωθεί πως βρέθηκε και ένα σημείωμα που χαρακτηρίζεται ως στοιχείο ενδεχόμενο πράξης βίας ενάντια του υποψηφίου, καθώς συνοδευόταν από την λέξη «εκτέλεση», αλλά και εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Προς το παρόν είναι υπό κράτηση, καθώς έλαβε αρνητική απάντηση στο να καταβάλει εγγύηση και να μείνει ελεύθερος.