Παρακολουθεί τα διαδικτυακά μαθήματά της από το νεκροταφείο επειδή δεν έχει καλό σήμα το internet (vid)

Gazzetta team
Παρακολουθεί τα διαδικτυακά μαθήματά της από το νεκροταφείο επειδή δεν έχει καλό σήμα το internet (vid)
Αλλά όταν ο καιρός είναι πολύ συννεφιασμένος ή θυελλώδης, δεν υπάρχει σήμα πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη επιλογή της είναι να πάει στο νεκροταφείο, από όπου μπορεί να συνδεθεί.

Μια 15χρονη μαθήτρια αναγκάζεται να κάθεται δίπλα σε ένα νεκροταφείο για να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματά της, καθώς το απομονωμένο σπίτι της δεν έχει καλό σήμα.

Η Carmelita Rael πρέπει να ολοκληρώσει τα μαθήματά της σχολικής χρονιάς εξ΄αποστάσεως, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Όμως η κοπέλα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα αφού αναγκάζεται να πηγαίνει στο νεκροταφείο για να το κάνει αυτό.

Το διαδίκτυο στο σπίτι της δεν έχει καλό σήμα και διακόπτεται συνεχώς λόγω της τοποθεσίας της, οπότε αναγκάζεται να κάνει hotspot από το τηλέφωνό της.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων των ΗΠΑ, KDVR, η Carmelita είπε: «Είμαι τυχερή αν μπορώ να περάσω όλη την ημέρα χωρίς να έχω προβλήματα με το Zoom μου. Ήταν δύσκολο».

Προς το παρόν, η μόνη εκπαίδευση που μπορεί να πάρει είναι μέσω διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της πανδημίας και η οικογένειά της ζει σε ένα ράντσο που περιβάλλεται από λόφους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει οπτικές ίνες ή κανονική ευρυζωνική σύνδεση. Η οικογένεια δεν έχει σήμα ούτε στα κινητά της τηλέφωνα.

Η μαμά της, η Kimba Rael, είναι η διευθύντρια του σχολείου της Carmelita και έκανε αίτηση για εξειδικευμένο δορυφορικό internet.

Αλλά όταν ο καιρός είναι πολύ συννεφιασμένος ή θυελλώδης, δεν υπάρχει σήμα πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη επιλογή της είναι να επιστρέψει στο νεκροταφείο, από όπου μπορεί να συνδεθεί.

Η Kimba είπε στο πρακτορείο ειδήσεων: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πιάτο στο πλάι του σπιτιού, αλλά εάν έχει κακοκαιρία ή έστω συννεφιά δεν υπάρχει πρόσβαση».