Δικαστήριο δικαίωσε πλούσιους γονείς: Δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λεφτά στον 41χρονο γιο τους

Gazzetta team
Δικαστήριο δικαίωσε πλούσιους γονείς: Δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λεφτά στον 41χρονο γιο τους
Πρωτοφανής δικαστική υπόθεση, με πλούσιους γονείς να κερδίζουν το δικαστήριο με τον 41χρονο γιο τους, που ήθελε να συνεχίσουν να του δίνουν λεφτά!

Το «30άρης από Σπίτι» με τον Μάθιου Μακόναχι και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ το έχετε δει;

Ε, αυτό περίπου, αλλά με έναν 41χρονο.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, πρόκειται για μια αληθινή, πέρα για πέρα, ιστορία, που έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια, σε μια υπόθεση, δε, που χαρακτηρίζεται από τον Independent ως πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά!

Οι αντίδικοι, λοιπόν, ήταν ένα ζευγάρι πολύ πλούσιων γονιών και ο μεσήλικας γιος τους. Ένας 41χρονος άνδρας, με πτυχίο στην σύγχρονη ιστορία και μεταπτυχιακό τίτλο, ο οποίος απαιτούσε ο μπαμπάς και η μαμά να συνεχίσουν να τον χρηματοδοτούν, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Εκείνοι, όμως, αρνήθηκαν, μειώνοντας το ποσό που του έδιναν μηνιαίως. Τελικά, η οικογενειακή υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι οι γονείς του είχαν τροφοδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση εξάρτησης και τώρα θα έπρεπε να συνεχίσουν να τον στηρίζουν!

Όπως είπε, μάλιστα, στο δικαστήριο, δεν εργάζεται από το 2011 και ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στους δικαστές ότι πρόσφατα οι γονείς του αποφάσισαν να «μειώσουν σημαντικά» την οικονομική υποστήριξη τους, επειδή «η μεταξύ τους σχέση χειροτέρευσε».

Οι συνήγοροι του υποστήριξαν ότι οι γονείς όφειλαν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον γιο τους, επικαλούμενοι νομικές διατάξεις του 1973 για τον γάμο και του 1989 για τα παιδιά. Εδώ και χρόνια, ο 41χρονος μένει στο Λονδίνο και οι γονείς του στο Ντουμπάι.

«Το ζευγάρι τον χρηματοδοτούσε όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να το κάνει ως έναν βαθμό», εξήγησε στον Independent ο δικαστής σερ Τζέιμς Μάνμπι, που έκανε λόγο για μία υπόθεση άνευ προηγουμένου.

«Τον άφησαν να μένει σε ένα διαμέρισμα τους στο κεντρικό Λονδίνο και μέχρι πρότινος του πλήρωναν και όλους τους λογαριασμούς. Πρόσφατα η σχέση με τον πατέρα επιδεινώθηκε και το χαρτζιλίκι μειώθηκε σημαντικά. Ο γιος κατηγορεί τους γονείς του πως τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ακούσια είτε εκούσια, ενίσχυσαν την σχέση εξάρτησης», που τώρα θέλουν τόσο απότομα να διακόψουν.

Η έδρα δικαίωσε, τελικά, τους γονείς, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα του 41χρονου, που δεν έχει καν το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία. «Θεωρώ ότι οι περισσότεροι έμπειροι δικηγόροι θα αμφέβαλλαν εξ αρχής για το κατά πόσο υπήρχε οποιαδήποτε βάση στους ισχυρισμούς του», καταλήγει ο δικαστής.