Νόμιζε ότι βρήκε γυαλί και τελικά ήταν διαμάντι 9 καρατίων (pics)

Gazzetta team
Νόμιζε ότι βρήκε γυαλί και τελικά ήταν διαμάντι 9 καρατίων (pics)
Ένας τύπος βρήκε σε ένα πάρκο ένα κομμάτι γυαλί, το οποίο, τελικά, ήταν διαμάντι 9 καρατίων!

Την τύχη του έκανε ένας τραπεζικός υπάλληλος στο Αρκάνσας των ΗΠΑ. Και τι τύχη!

Ο νεαρός Κινάρντ βρήκε ένα κομμάτι γυαλί, μόνο που το... γυαλί ήταν ένα διαμάντι 9,07 καρατίων!

Το εν λόγω πάρκο, του Κρατήρα των Διαμαντιών, όπως λέγεται, συγκεντρώνει δεκάδες «κυνηγούς» πολύτιμων λίθων, αλλά ελάχιστοι έχουν σταθεί τόσο τυχεροί όσο ο Κινάρντ, ο οποίος, μάλιστα, βρήκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην 48χρονη ιστορία του πάρκου, από το 1978 δηλαδή.

Ο νεαρός είπε ότι αυτός και οι φίλοι του χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό κοσκινίσματος. «Οτιδήποτε έμοιαζε με κρύσταλλο, το έπαιρνα και το έβαζα στην τσάντα μου», τόνισε.

«Βρήκα κάτι που φαινόταν ενδιαφέρον και γυαλιστερό, οπότε το έβαλα στην τσάντα μου και συνέχισα να ψάχνω. Σκέφτηκα ότι θα ήταν γυαλί», συνέχισε.

Μάλιστα, ο Κινάρντ, όταν σταμάτησε στο Κέντρο Πληροφοριών του πάρκου, παραλίγο να μη δείξει καν το εύρημά του στους ειδικούς!

«Σχεδόν δεν τους έδωσα να ελέγξουν τα ευρήματά μου, γιατί δεν πίστευα ότι βρήκα κάτι», είπε. ο Κινάρντ. Ωστόσο, η φίλη του έδωσε να ελέγξουν τα δικά της ευρήματα, οπότε πείστηκε και αυτός να τα δώσει για έλεγχο.

Και τότε έγινε το... μπαμ!

Συνολικά, φέτος, σύμφωνα με το Today, έχουν καταγραφεί 246 διαμάντια στο Πάρκο του Κρατήρα των Διαμαντιών, με μέσο βάρος 59,25 καράτια. Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι βρίσκουν ένα ή δύο διαμάντια εκεί καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ