Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Πριν 98 χρόνια σώθηκε η Ανατολία από την ελληνική καταπίεση»

Gazzetta team
Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Πριν 98 χρόνια σώθηκε η Ανατολία από την ελληνική καταπίεση»
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ομέρ Τσελίκ προκαλούν για τη Σμύρνη με αφορμή την επέτειο από την ημέρα έναρξης της μικρασιατικής καταστροφής.

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προκαλεί ξανά με αφορμή αυτή τη φορά την επέτειο κατάληψης της Σμύρνης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική καταπίεση, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Επίσης, αυτοί που εμπιστεύτηκαν άλλους, απογοητεύτηκαν στο τέλος.

Τιμάμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές μας και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας».

Μάλιστα, η ανάρτηση, να συνοδεύεται και με μία εικόνα με Τούρκους στρατιώτες να κρατούν την τουρκική σημαία στην Σμύρνη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που θέλουν να βλάψουν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που προκαλούν στο Καστελόριζο, ας δουν σήμερα την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη Σμύρνη».