Εναλλακτική μπριζόλα με 3D εκτυπωτή φτιάχνει εταιρεία για όσους σκέφτονται να γίνουν vegan (pics)

Gazzetta team
Εναλλακτική μπριζόλα με 3D εκτυπωτή φτιάχνει εταιρεία για όσους σκέφτονται να γίνουν vegan (pics)
Μια εταιρεία στο Ισραήλ φτιάχνει vegan μπριζόλες με 3D εκτυπωτή και υπόσχεται πως έχουν γεύση και αίσθηση κρέατος.

H Redefine Meat, μια start up εταιρεία από το Ισραήλ, παρουσίασε μια σειρά από φυτικά υποκατάστατα κρέατος, τα οποία και δημιούργησε χρησιμοποιώντας τεχνολογία εκτύπωσης 3D.

Υπόσχεται, μάλιστα, απευθυνόμενη κυρίως σε όσους κρεατοφάγους σκέφτονται να γίνουν vegan ή έστω να μειώσουν το κρέας, πως τα προϊόντα της έχουν γεύση και αίσθηση κρέατος. Στην όψη, πάντως, σίγουρα θυμίζουν κρέας.

Υπάρχει και ένα προϊόν, μάλιστα, με το όνομα Alt-Steak -στα ελληνικά «εναλλακτική μπριζόλα»- το οποίο απευθύνεται ακριβώς στα «εκατοντάδες εκατομμύρια συνειδητοποιημένων κρεατοφάγων», που σκέφτονται να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για το καλό της υγείας τους και του πλανήτη, όπως λέει η εταιρεία, καθώς και σε όλους όσοι ήδη έχουν γίνει χορτοφάγοι.

«Αντί για κρέας, χρησιμοποιούμε τεχνολογία», δήλωσε ο CEO της Redefine Meat Εshchar Ben Shitrit και συμπλήρωσε: «Περισσότερα από 50 δισ. κιλά κρέατος καταναλώνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως και η ζήτηση αυξάνεται. Όμως η ανατροφή ζώων και ειδικά αγελάδων, είναι μη βιώσιμη περιβαλλοντικά. Για ένα κιλό μοσχαριού απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού και κατά τη διαδικασία εκλύονται 22 κιλά αερίων του θερμοκηπίου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα της αφενός δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη και αφετέρου επιβαρύνουν κατά 95% λιγότερο το περιβάλλον.

«Η βιομηχανία του κρέατος και η χρήση ζώων είναι η πιο ανεπαρκής βιομηχανία του κόσμου. Η ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία για κρέας και τα δισεκατομμύρια ζώων που πρέπει να ταΐσουν την πείνα μας, συνοδεύονται από τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος», σημειώνει η Redefine Meat, το όνομα της οποίας σημαίνει «Επαναπροσδιορίστε το Κρέας».

«Σε έναν πλανήτη με πολύ λίγες πηγές για να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο πληθυσμό, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να τρώμε μοσχάρι;» αναρωτιούνται οι ιδρυτές της, που ελπίζουν να λανσάρουν τις τρισδιάστες μπριζόλες από φυτά ως το 2021.