Η NASA θέλει να κάνει τουαλέτα στο φεγγάρι και κάνει διαγωνισμό για το καλύτερο σχέδιο

Gazzetta team
Η NASA θέλει να κάνει τουαλέτα στο φεγγάρι και κάνει διαγωνισμό για το καλύτερο σχέδιο
Ανοικτό διαγωνισμό για τη σχεδιασμού τουαλέτας στο... φεγγάρι, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Αυγούστου και θα έχει σαν έπαθλο 35.000 δολάρια!, ξεκίνησε η NASA.

Ο διαστημική αμερικανική υπηρεσία ξεκίνησε το διαγωνισμό που τον αποκαλεί Lunar Loo Challenge, καλώντας όσους έχουν έμπνευση να υποβάλουν προτάσεις και σχέδια. Μέσα από αυτό θέλει να δώσει λύση για το πως θα πηγαίνουν τουαλέτα οι αστροναύτες.

Ο Μάικ Ιντερμπαρτόλο που είναι ο έχων το γενικό πρόσταγμα σε αυτή την διαδικασία, σε ερώτηση για το θέμα αυτό είπε ότι: «Προφανώς και δεν είναι το πρώτο θέμα που μας απασχολεί. Δεν επιστρέφουμε στο φεγγάρι για να έχουμε να λέμε ότι "πήγαμε τουαλέτα", αλλά δεν θέλουμε να ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές του παρελθόντος».

Πράγμα που σημαίνει ότι οι αστροναύτες είχαν «θέματα» με το ζήτημα αυτό.

Το έπαθλό που ορίστηκε στα 35 χιλ. δολάρια θα δοθεί όταν υλοποιηθεί η ιδέα στην αποστολή Atremis, όταν θα γίνει η προσελήνωση της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άνδρα έως το 2024.

Στη NASA έχουν ακόμα μνήμες οι παλαιοί από τις αποστολές Apollo, που αστροναύτες χρησιμοποιούσαν σακούλες που κολλούσαν με ταινία...

Μνημειώδης είναι η φράση αστροναύτη που έχει αποτυπωθεί στα αρχεία καταγραφής των διαλόγων των πληρωμάτων: «Πώς βρέθηκε αυτό εδώ; Μια κ@@@α πετάει εδώ μέσα».

Το θέμα της NASA είναι να βρεθεί μηχανισμός που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αστροναύτες στο φεγγάρι κι αυτό γιατί η βαρύτητα είναι το 1/6 αυτής που υπάρχει στη Γη.

Όσοι θέλουν να στείλουν τις ιδέες τους, μπορούν να το κάνουν με ένα κλικ στη διεύθυνση https://www.herox.com/LunarLoo.