Απίστευτες εικόνες: Εισβολή οπλισμένων στο καπιτώλιο του Μίσιγκαν για τον τερματισμό του lockdown (pics)

Gazzetta team
Απίστευτες εικόνες: Εισβολή οπλισμένων στο καπιτώλιο του Μίσιγκαν για τον τερματισμό του lockdown (pics)
Όταν ο ρεαλισμός ξεπερνά τη φαντασία, όταν η πραγματικότητα υποσκελίζει και τα κινηματογραφικά σενάρια, εκτυλίσονται σκηνές όπως αυτή στο Καπιτώλιο στο Μίσιγκαν, όπου ένοπλοι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν την ώρα της ψηφοφορίας για την παράταση του lockdown...

Οι ένοπλοι μπήκαν στο Καπιτώλιο καθώς διαφωνούν με τα μέτρα περιορισμού κατά του κορονοϊού, κάτι που ισχύει και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η είσοδος ήταν νόμιμη, όπως και η οπλοκατοχή, αφού είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν!.. Οι "εισβολείς- διαδηλωτές" είχαν τα τουφέκια τους στον ώμο και μαύρα μαντίλια στα πρόσωπά τους.

Η γερουσιαστής Ντέινα Ποουλχάνκι έκανε ποστάρισμα στο twitter γράφοντας: «Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς» και είχε φωτογραφία που ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε ένα τουφέκι στην πλάτη του.«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», σχολίασε επίσης.

«Αφήστε μας να μπούμε», φώναζαν θέλοντας να περάσουν στην αίθουσα όπου γινόταν η ψηφοφορία. Αστυνομικοί με μάσκες στα πρόσωπα, στάθηκαν μπροστά τους ακίνητοι για να μην περάσουν.

Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού, έχοντας μετατρέψει την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, σε Αδόλφο Χίτλερ.

Υπάρχει μία οργάνωση που αποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» και έκανε αυτή την κινητοποίηση στην οποία έδωσε το όνομα: «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση». Ανάμεσα στα πλακάτ που είχαν ήταν κι εκείνα με συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πολιτεία αυτή οι νεκροί της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνούν τους 3.500.