Κορονοϊός: Τα μέτρα χωρών για το άνοιγμα των σχολείων (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Τα μέτρα χωρών για το άνοιγμα των σχολείων (vid)
Τα μέτρα που παίρνει κάθε χώρα αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων διαφέρουν, με την Αυστραλία να θεωρεί πως είναι ο πιο ασφαλής τόπος.

Όσο μειώνονται τα κρούσματα και τα θύματα από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο, τόσο αρχίζουν οι χώρες να μειώνουν και τα μέτρα που είχαν παρθεί προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. Σημαντικό θέμα για κάθε κυβέρνηση είναι αυτό το σχολείων, όπου η πολιτική σε πολλές χώρες διαφέρει. Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ δείτε τι σκοπεύουν να κάνουν οι Αυστραλία, Γερμανία, Νορβηγία και Κίνα.

Αρχικά στην Αυστραλία θεωρούν πως τα σχολεία είναι ο πιο ασφαλής τόπος και συνεχώς τονίζουν πως οι γονείς θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε. Στην Γερμανία άνοιξαν την Δευτέρα τα Λύκεια με στόχο τις εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στις υπόλοιπες τάξεις θα μειωθούν οι μαθητές. Για την ακρίβεια θα πηγαίνουν οι μισοί και οι άλλοι μισοί θα κάνουν μάθημα από το ίντερνετ και εναλλάξ. Το ίδιο θα συμβεί και στην Νορβηγία, ενώ από χθες Δευτέρα άνοιξαν στην Κίνα εκτός της Γουχάν που θα ανοίξουν τον Μάιο,