Κορονοϊός: Θετικοί 668 ναύτες στη Γαλλία

Gazzetta team
Κορονοϊός: Θετικοί 668 ναύτες στη Γαλλία
Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πάνω από το ένα τρίτο των ναυτών που υπηρετούν στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle.

Στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 668 ναύτες, μετά την εσπευσμένη επιστροφή τους στη Γαλλία, την περασμένη Κυριακή, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, σύμφωνα με έναν πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέχρι το βράδυ της Μ. Τρίτης, είχαν εξεταστεί 1.767 ναύτες και οι 31 απ' όσους βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σεντ Αν της Τουλάν, με τον ένα να έχει διασωληνωθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν καθώς ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα του 30% των εξετάσεων που έγιναν, διευκρίνισε το υπουργείο.

Το Charles-de-Gaulle είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt, στον Ειρηνικό.

Το αεροπλανοφόρο και μια φρεγάτα που το συνόδευε επέστρεψαν την Κυριακή στην Τουλόν, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, καθώς περίπου 50 ναύτες είχαν προσβληθεί από τον ιό. Το πλήρωμα, συνολικά 1.900 άνθρωποι, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Παράλληλα, ξεκίνησε μια επιχείρηση απολύμανσης των αεροσκαφών και των πλοίων.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς μολύνθηκαν οι ναύτες.