Ντύνονται φαντάσματα και περιφέρονται μέσα στη νύχτα για να τρομάζει ο κόσμος και να μένει σπίτι (pics & vid)

Gazzetta team
Ντύνονται φαντάσματα και περιφέρονται μέσα στη νύχτα για να τρομάζει ο κόσμος και να μένει σπίτι (pics & vid)
Σε συνεννόηση με την αστυνομία(!), φαντάσματα... στοιχειώνουν χωριά, προκειμένου να τρομάζει ο κόσμος και να μη σπάει την καραντίνα!

Έναν πρωτότυπο -και μάλλον λειτουργικό- τρόπο, προκειμένου να... παλουκώνεται στα σπίτια του ο κόσμος και να μη σπάει την καραντίνα, βρήκαν κάποιοι σε χωριά της Μαλαισίας και της Ινδονησίας.

Σε χωριό της δεύτερης, ονόματι Κεπούχ, φαντάσματα κυκλοφορούν στους δρόμους τις νύχτες, προκειμένου να τρομάζουν οι άνθρωποι και να μη βγαίνουν!

Εθελοντές, συγκεκριμένα, φορούν σεντόνια και μεταμφιέζονται σε ποκόνγκ, όπως λέγονται τα εν λόγω φαντάσματα, που στην ινδονησιακή παράδοση και γενικά στην παράδοση της νοτιοανατολικής Ασίας, αντιπροσωπεύουν τις παγιδευμένες ψυχές των νεκρών.

Αυτά τα «φαντάσματα», λοιπόν, περιπολούν στους δρόμους, ελπίζοντας ότι η δεισιδαιμονία των ηλικιωμένων θα τους κρατήσει σπίτι, μακριά από τον κορονοϊό. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και να μην πιστεύεις στα φαντάσματα, σε πιάνει ένα ρίγος βλέποντας αυτούς τους τύπους να στέκονται ακίνητοι μέσα στη νύχτα και να σε κοιτάζουν...

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Και τα ποκόνγκ είναι τρομακτικά», λέει η επικεφαλής της ομάδας των νέων του χωριού, που συντονίζει -μαζί, μάλιστα, με την αστυνομία- την ασυνήθιστη πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε χωριό της Μαλαισίας, με έναν τύπο να σκαρφαλώνει μέχρι και πάνω σε αμάξια!