Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλύψεις για το πως έφτασε στην εντατική (vid)

Gazzetta team
Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλύψεις για το πως έφτασε στην εντατική (vid)
Από την επιμονή του στο να παραμείνει στην Πρωθυπουργική κατοικία στην αναγκαστική μεταφορά του στο νοσοκομείο και στην είσοδό του στην ΜΕΘ.

Σοκαρισμένη είναι από χθες το βράδυ η Μεγάλη Βρετανία, με την είδηση οτι ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην εντατική λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης του από τον κορονοϊό.

Βλέπετε, όλο αυτό το διάστημα είχε δώσει την εικόνα πως τα συμπτώματα που είχε, ήταν ελαφράς μορφής και μπορούσε να διοικεί την χώρα. Κάτι όμως που διαψεύστηκε με την είσοδό του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο στις 19:00.

Τα δύσκολα για τον 55χρονο είχαν αρχίσει την Κυριακή, την 10η δηλαδή ημέρα του περιορισμού του στην Ντάουνινγκ Στριτ, από τότε που είχε ανακοινώσει πως είχε προσβληθεί από τον Covid-19.

Κατά την διάρκεια της 45λεπτης σύσκεψης που είχε με τους υπουργούς του, πηγές που επικαλείται η Daily Mail αναφέρουν οτι ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, χλωμός και αρκετά κουρασμένος. Εκεί όμως που χτύπησαν... καμπανάκια ήταν όταν φάνηκε να έχει προβλήματα στην αναπνοή, όσο μιλούσε.

Έτσι πείστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως η αναπνευστική δυσλειτουργία εμφανίστηκε πάλι χθες το απόγευμα, με το ιατρικό προσωπικό του να του χορηγεί 4 λίτρα οξυγόνο και να αναγκάζεται να τον μεταφέρει στην εντατική.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, ομόφωνα υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, σημαίνει ότι είναι «εξαιρετικά άρρωστος». Ωστόσο, τα τέσσερα λίτρα οξυγόνου που του παρασχέθηκαν, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, είναι κάτω από το κατώτατο όριο των 15 λίτρων για τους τυπικούς ασθενείς στην εντατική θεραπεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι και τόσο άρρωστος όσο οι περισσότεροι στις ΜΕΘ.

Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, μιλώντας σχετικά είπε: «Από το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός είναι υπό την φροντίδα των γιατρών στο νοσοκομείο St. Thomas, στο Λονδίνο, αφού έγινε δεκτός με επίμονα συμπτώματα κορονοϊού. Κατά την διάρκεια αυτού του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με την συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, που είναι ο πρώτος υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση
».

Μία άλλη πηγή κοντά στον Πρωθυπουργό, ανέφερε πως ο Μπόρις Τζόνσον δεν ήθελε να φανεί αδύναμος μπροστά στους πολίτες, μιμούμενος κατά κάποιο τρόπο τον Ουίστον Τσόρτσιλ.

Θυμίζουμε πως και αυτός είχε πνευμονία, αλλά δεν ήθελε με τίποτα να νοσηλευτεί.