Κορονοϊός: «Τα θύματα θα έφταναν τα 1,2 εκατομμύρια αν δεν λαμβάνονταν μέτρα», δήλωσε ο Ζεεχόφερ

Gazzetta team
Κορονοϊός: «Τα θύματα θα έφταναν τα 1,2 εκατομμύρια αν δεν λαμβάνονταν μέτρα», δήλωσε ο Ζεεχόφερ
Χειρότερα κατά πολύ θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα λόγω κορονοϊού σε όλο τον κόσμο αν δεν είχαν παρθεί μέτρα σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας.

Ένα εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών διέρρευσε την Δευτέρα στην Sueddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με αυτό οι νεκροί από τον κορονοϊό θα έφταναν τους 1,2 εκατομμύρια αν δεν είχαν παρθεί μέτρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, διευκρίνισε την Τρίτη πως αυτό ήταν το χειρότερο σενάριο για τον Covid-19 και πως οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουν και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς. «Έχω αφήσει τους συνεργάτες μου να σκέφτονται ελεύθερα. Δεν τους δίνω οδηγίες», επισημαίνει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην BILD και προσθέτει ότι υπό επεξεργασία τίθενται διάφορες πιθανότητες, «τις οποίες δεν ακούει κανείς ευχάριστα, αλλά είναι αναγκαίο να διερευνηθούν».

Σε ό,τι αφορά τις προστατευτικές μάσκες και την έλλειψη που παρατηρήθηκε ακόμη και για το υγειονομικό προσωπικό, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη «να βγούμε πρώτα από την κόλαση» και μετά να ασχοληθούμε με την αιτία του προβλήματος. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση των γερμανικών εταιριών στην έκκληση της κυβέρνησης για κατασκευή υγειονομικού υλικού και έκανε λόγο για «μεγάλο βαθμό ηθικής ευθύνης» στη χώρα. Μετά όμως, τόνισε, θα χρειαστούμε νομοθεσία η οποία να επιτρέπει την συγκέντρωση υπηρεσιών και υλικού για ώρα ανάγκης. «Δεν βοηθά, όπως είδαμε, να παίρνουμε όλα τα προϊόντα από την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες που επισκέπτονται καταστήματα, όπως συνέβη στην Αυστρία, ο κ. Ζεεχόφερ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, καθώς, όπως είπε κάτι τέτοιο θα εξεταστεί όταν θα προετοιμάζεται η επαναλειτουργία της οικονομίας. Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι η εξασφάλιση γιατρών, νοσηλευτών και γενικότερα εργαζομένων στον κλάδο της υγείας.