ΗΠΑ: Πρώτος θάνατος βρέφους που σχετίζεται με τον κορονοϊό!

Gazzetta team
ΗΠΑ: Πρώτος θάνατος βρέφους που σχετίζεται με τον κορονοϊό!
Ένα μωρό, μικρότερο του ενός έτους, είναι ο πρώτος θάνατος βρέφους στις ΗΠΑ που σχετίζεται με τον κορονοϊό!

Σοκ στην Αμερική!

Μεταξύ των νεκρών από τον κορονοϊό, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, είναι και ένα μωρό, μικρότερο του ενός έτους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο βρέφους στις ΗΠΑ που σχετίζεται με τον Covid-19.

Σύμφωνα με την επικεφαλής Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις, Δρ Νγκόζι Εζικέ, «δεν είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα θάνατος που να σχετίζεται με τον κορονοϊό σε ένα βρέφος. Επί του παρόντος διεξάγεται πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού, αν όχι για να προστατευτούμε εμείς, για να προστατεύσουμε τους γύρω μας».

«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας και ενός πολύ μικρού παιδιού», είπε, από την άλλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τζέι Ρόμπερτ («Τζέι Μπι») Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί άλλος ένας θάνατος βρέφους μικρότερου του ενός έτους, στην Κίνα.

Εκείνο το μωρό, όμως, έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Η ασθένεια φέρεται ως τώρα να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.