Ιρλανδία: Κλείνουν καταστήματα και χώροι ψυχαγωγίας

Gazzetta team
Ιρλανδία: Κλείνουν καταστήματα και χώροι ψυχαγωγίας
Ενισχύονται τα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Ιρλανδία, καθώς διατάχθηκε να κλείσουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα καταστήματα.

Εκτός από αυτά, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας διέταξε και το κλείσιμο των χώρων ψυχαγωγίας, των θεάτρων, των βιβλιοθηκών, και των γηπέδων, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (24/03), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εστιατόρια και καφετέριες θα κάνουν μόνο delivery και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ «όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις ματαιώνονται».

Αυτό σημαίνει πως αυστηροποιούνται σημαντικά τα μέτρα στην χώρα, όπου είχαν κλείσει μέχρι τώρα μόνο οι παμπ και τα σχολεία. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.125 κρούσματα του κορονοϊού και έξι θάνατοι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σειρά μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 3.7 δισεκατομμύρια ευρώ για διάστημα 12 εβδομάδων. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου, η χώρα έχει ήδη καταναλώσει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της, που φέτος αναμενόταν να φτάσει το 0.7% του ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου. Οι αρχές έχουν, επίσης, προβεί σε μαζικές παραγγελίες διαγνωστικών τεστ και προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων.