Συσκευή καμουφλάζ θα κάνει τους στρατιώτες... αόρατους (vid)

Gazzetta team
Συσκευή καμουφλάζ θα κάνει τους στρατιώτες... αόρατους (vid)
Επιστήμονες κατασκεύασαν μια συσκευή καμουφλάζ, που θα κάνει, ουσιαστικά, τους στρατιώτες... αόρατους στα κιάλια νυχτερινής όρασης και στους ανιχνευτές θερμότητας!

Μια συσκευή που θα κάνει όποιον τη φορά... αόρατο στις αντίστοιχες συσκευές θερμότητας κατασκεύασαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές έφτιαξαν, ουσιαστικά, μια συσκευή, που είναι σε θέση να αλλάζει στη στιγμή τη θερμοκρασία, είτε να την ψύχει είτε να τη θερμαίνει, ανάλογα με εκείνη του περιβάλλοντος, καμουφλάροντας σχεδόν απόλυτα το άτομο.

Το οποίο άτομο, δε, που θα τη φορά, θα βρίσκεται πάντα σε ιδανικές συνθήκες, αφού μόνο το εξωτερικό ύφασμα της στολής θα αλλάζει τη θερμοκρασία του. Απλά τώρα, στόχος των επιστημόνων είναι να φτιάξουν αυτό το εξωτερικό ύφασμα, το οποίο, πιθανότατα, θα είναι κάποιου είδους τζάκετ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το ύφασμα θα ζυγίζει περί τα 2,5 κιλά, θα έχει πάχος 5 χιλιοστά και θα λειτουργεί για μία ώρα.

Το εξώτερο στρώμα της πρωτοποριακής αυτής συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοηλεκτρικές αλόες -υλικά που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό, για να δημιουργούν διαφορά θερμοκρασίας- ενώ παίρνει την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία της από μπαταρία και ελέγχεται από ασύρματο πάνελ.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, φαίνεται πως οι στρατιώτες θα μπορούν να είναι αόρατοι στα κιάλια νυχτερινής όρασης και στους ανιχνευτές θερμότητας, ενώ βρίσκονται στο πεδίο της μάχης...